La aceasta reuniune vor participa aproximativ 70 de persoane, straine si romane, potrivit unei Hotarari a Guvernului, publicata recent in Monitorul Oficial. Reuniunea va debuta miercuri cu un cocteil oferit participantilor. Evenimentul va cuprinde mai multe discutii de lucru ale participantilor, joi si vineri, dar si un tur al Bucurestiului si o vizita la Palatul Parlamentului. Cheltuielile aferente organizarii evenimentului sunt suportate din prevederile bugetare aprobate Consiliului National al Audiovizualului in bugetul de stat pe anul 2014, in limita sumei de 43.975 de lei, conform Hotararii Guvernului.

Cea de-a 6-a reuniune a Forumului Central European al Autoritatilor de reglementare din domeniul audiovizual (Central European Regulatory Forum) este organizat in baza Memorandumului de intelegere privind cooperarea si schimbul de informatii, semnat la 10 decembrie 2009 de reprezentantii autoritatilor de reglementare din domeniul audiovizual din Europa Centrala. Reuniunea, care va avea loc la un hotel din Bucuresti, va fi una de lucru si se va desfasura fara accesul presei, scrie Mediafax.

Pe 10 decembrie 2009, CNA a semnat Memorandumul de Cooperare si Schimb de Informatii in domeniul serviciilor audiovizuale, alaturi de alte cinci autoritati de reglementare omoloage din Cehia, Ungaria, Polonia, Serbia, Slovacia, devenind astfel membru fondator al Forumulului de Reglementare Central European (CERF), conform site-ului CNA.

Potrivit sursei citate, partile semnatare s-au angajat sa discute modalitatile in care acestea pot coopera informal la: cresterea intelegerii reciproce a legilor aplicabile in fiecare stat si a regulilor cu privire la continutul serviciilor de televiziune si cantitatea si programarea orara a publicitatii; schimbul de informatii; sprijin reciproc in rezolvarea reclamatiilor din partea unei parti cu privire la programele oferite de radiodifuzorii stabiliti intr-o alta tara.