Centrala electrica de pe coperta albumului "Animals", lasat de trupa Pink Floyd, va fi reamenajata intr-un complex rezidential.

Battersea Power Station, celebra centrala electrica a carei fotografie apare pe coperta albumului "Animals", lansat de trupa Pink Floyd in 1977, va fi reamenajata si transformata intr-un complex rezidential, informeaza consequenceofsound.net, potrivit Mediafax.

Este un final ironic pentru aceasta constructie din Londra, care a asigurat un excelent supliment vizual pentru versurile acide ale trupei britanice la adresa inegalitatilor social-politice si economice de la sfarsitul anilor 1970 din aceasta tara. Potrivit CNN, o companie malaysiana intentioneaza sa transforme termocentrala Battersea intr-un urias complex rezidential care va include vile, magazine si birouri. Spatiile din noul complex vor fi vandute la pretul de circa 2.800 de euro pe metru patrat.

Dezvoltatorii proiectului afirma ca vor efectua doar o "usoara renovare" a termocentralei, intrucat vor sa reconstruiasca emblematicele cosuri ale termocentralei si sa le vopseasca in culoarea lor originala. Doua dintre cosuri vor fi utilizate pe post de bazine care vor genera electricitate pentru noul complex rezidential. Cel de-al treilea cos va ramane gol si va avea un acoperis din sticla, iar cel de-al patrulea cos va fi transformat intr-o platforma echipata cu un ascensor cu pereti din sticla. Dezvoltatorii mai spun ca nu vor acoperi cu vopsea niciunul dintre desenele in graffiti sau "petele care atesta varsta" termocentralei.

Cu toate acestea, multe persoane se opun acestui proiect imobiliar. Terry Farrell, unul dintre cei mai apreciati arhitecti din Marea Britanie, considera ca transformarea emblematicei termocentrale londoneze intr-un complex de locuinte de lux reprezinta "ceva mai degraba trist".
"Atunci cand te vei afla in Battersea Power Station, nu-ti vei da seama de acest lucru, pentru ca holurile, magazinele si apartamentele vor arata ca acelea din oricare alt loc", a declarat el. "Animals" este cel de-al 10-lea album de studio al trupei de rock progresiv Pink Floyd, lansat in ianuarie 1977. Album conceptual, "Animals" reprezinta o critica foarte acida la adresa conditiilor socio-politice de la sfarsitul anilor '70 din Marea Britanie. Imaginea de pe coperta albumului - un porc care pluteste printre doua cosuri ale termocentralei Battersea - a fost conceputa in colaborare de basistul Roger Waters si de fotografii din grupul de design artistic Hipgnosis.

Albumul "Animals" a generat cronici pozitive din partea criticilor muzicali din Marea Britanie si a ajuns pe locul al doilea in topul din aceasta tara. A avut succes si in Statele Unite, unde a ajuns pana pe locul al treilea in topul Billboard 200. Desi a ramas in topurile americane doar sase luni, vanzarile constante i-au permis sa obtina de patru ori discul de platina. Infiintat in 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright si Syd Barrett, carora li s-a adaugat David Gilmour, in 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio si s-a destramat in 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebra gratie unui rock progresiv si psihedelic, in anii 1960 si 1970, si a lansat o serie de materiale discografice intrate in legenda, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) si "The Wall" (1979).

Relatiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate in ultimii ani, insa acestia au acceptat sa se reintalneasca si sa cante din nou impreuna pentru concert urias sustinut in Hyde Park din Londra in 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, claparul trupei, a murit in 2008, la varsta de 65 de ani. Numele formatiei a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame din SUA in 1996 si in Music Hall of Fame din Marea Britanie in 2005. Trupa a vandut peste 250 de milioane de albume in lumea intreaga. Printre premiile obtinute de Pink Floyd se numara un Grammy pentru albumul "The Wall", in 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", in 1982, si un alt Grammy pentru "Marooned" in 1995. In 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formatiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contributia la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters si Mason. Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, avand la baza personajul Pink, inspirat din viata si experientele lui Roger Waters, trateaza teme complexe, precum izolarea si alienarea, fiind puternic influentat de filosofia pacifista.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri