Cea de-a cincea editie a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc va avea loc pe 19 septembrie in Bucuresti si Cluj-Napoca.

Cea de-a cincea editie a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc, unde vor fi proiectate productii precum "Balanta", de Lucian Pintilie, si "Sunt o baba comunista", de Stere Gulea, va avea loc pe 19 septembrie, in Bucuresti si Cluj-Napoca, informeaza organizatorii. Spectatorii vor avea ocazia sa vizioneze productii recent lansate pe marile ecrane, care s-au bucurat de succes la public, dar si de filme clasice, care au ramas in istoria cinematografiei romanesti. Din selectie nu lipsesc nici documentare originale si cele mai bune scurtmetraje romanesti ale anului 2014, potrivit Mediafax.

Cu toate ca vara tocmai a trecut, cinefilii vor avea parte de inca o vacanta la mare, alaturi de personajele din "#Selfie", de Cristina Iacob. In loc sa se pregateasca pentru cel mai important examen din viata lor, trei liceene decid sa plece la mare si sa uite de scoala, iar cei trei tineri pe care ii intalnesc pe litoral par mai mult decat dispusi sa le ajute. Sectiunea Panorama 2013 aduce cele mai apreciate titluri ale anului trecut, printre care se numara filmul lui Stere Gulea "Sunt o baba comunista", avandu-i ca protagonisti pe Marian Ralea si Luminita Gheorghiu, dar si ecranizarea binecunoscutei nuvele "Domnisoara Christina", in regia lui Alexandru Maftei, ce isi asteapta fanii pentru o portie de horror romanesc. Alaturi de ele, vor mai fi difuzate filmele "Funeralii fericite", de Horatiu Malaele, si "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski (premiul Gopo pentru cel mai bun debut 2014).

Din categoria documentare, cinefilii se vor bucura de "Afacerea Tanase", de Ionut Teianu, de "City Tour", in regia lui Andrei-Nicolae Teodorescu, dar si de "Bucuresti, unde esti?", de Vlad Petri. Iubitorii de film clasic se vor putea bucura la Noaptea Alba de doua titluri intrate in patrimoniu, semnate de regizorul Lucian Pintilie - "Balanta", pentru care Maia Morgenstern a fost premiata, in 1993, de Academia de Film Europeana, si "Niki Ardelean, colonel in rezerva", cu Victor Rebengiuc. Evenimentul Noaptea Alba a Filmului Romanesc isi propune sa ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte in compania unor filme romanesti din toate genurile, realizate de cineasti din toate generatiile, acoperind astfel o paleta cat mai larga de gusturi. Numarul spectatorilor inregistrati la editiile precedente dovedesc faptul ca Noaptea Alba a Filmului Romanesc reprezinta una dintre cele mai de succes campanii de promovare a cinematografiei autohtone.

In Bucuresti, spectatorii sunt asteptati la proiectiile de film programate la Cinema Studio, Cinema Patria, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO, Muzeul National al Taranului Roman - Studioul Horia Bernea, MNTR Open Air, Dianei 4, J'ai Bistrot si Parcul Tineretului. Cinefilii din Cluj-Napoca vor putea viziona filme romanesti la Cinema Victoria si Casa TIFF. Programul complet al evenimentului va fi disponibil in curand pe site-ul www.romfilmpromotion.ro si pe pagina oficiala de Facebook www.facebook.com/NoapteaAlba. Noaptea Alba a Filmului Romanesc este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si al Primariei Municipiului Bucuresti, prin ArCub - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri