UPC Romania a introduc, marti, in retelele sale de cablu digital televiziunea de stiri Digi 24, care apartine operatorului concurent RCS&RDS, arata surse din domeniul telecomunicatiilor.

UPC era singurul operator mare de cablu care nu introdusese inca in grilele sale televiziunea de stiri Digi 24.
In ultima perioada, televiziunea Digi 24 a fost introdusa si in grilele altor doi mari cablisti din Romania, respectiv Romtelecom si Digital Cable Systems. Digi 24 a fost introdusa in grilele acestor trei cablisti, concurenti ai RCS&RDS, in urma unor decizii ale instantelor de judecata.

Compania RCS&RDS a dat in judecata, in luna mai, principalii competitori - UPC Romania, Romtelecom si Digital Cable Systems (DCS) -, cerand instantelor sa ii oblige sa retransmita televiziunea de stiri Digi 24, care este detinuta de RCS si se afla in randul posturilor obligatorii la retransmisie pentru toti operatorii de cablu, conform pricipiului "must carry", prevazut la articolul 82 din Legea audiovizualului, informeaza Mediafax.

Dupa mai multe procese, RCS&RDS a avut castig de cauza si UPC Romania, Romtelecom si DCS au fost obligate sa introduca in grilele lor de cablu televiziunea Digi 24. Pe de alta parte, decizia RCS&RDS de a-si actiona in instanta principalii competitori, care nu doreau sa retransmita televiziunea de stiri Digi 24, a venit dupa ce, pe 29 aprilie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat public 20 de societati de cablu care nu respectau principiu "must carry", intre care si RCS&RDS.

Lista "must carry" a fost publicata de CNA pe site-ul propriu in data de 4 februarie. Lista "must carry" se aplica doar operatorilor de cablu, nu si platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse in aceasta lista s-au declarat libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania. In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 (cu statiile locale aferente), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Compania de telecomunicatii UPC Romania este detinuta de grupul american Liberty Global, Inc. UPC Romania ofera servicii de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), internet in banda larga si telefonie in aproximativ 200 de orase.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri