Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de joi, ca televiziunea Happy Channel sa primeasca doua licente audiovizuale, prin satelit si prin retele de comunicatii. Postul este dedicat intregii familii si urmeaza sa se lanseze in ultima parte a acestui an.

CNA a analizat, joi, solicitarea societatii Act Smart Television SRL de acordare a unei licente audiovizuale prin satelit si a unei licente audiovizuale prin retele de comunicatii electronice pentru televiziunea Happy Channel.

Asociatul unic al societatii Act Smart Television SRL este producatoarea Ruxandra Ion. Ea a fost insotita la sedinta CNA de Bianca Popescu, directorul de programe al Happy Channel si de Claudiu Paraschiv, consultant tehnic, transmite Mediafax.

Potrivit informatiilor prezentate in sedinta CNA, Happy Channel va fi o televiziune tematica, dedicata intregii familii, care va emite la nivel national. "Am gandit un canal de televiziune dedicat intregii familii. Consideram ca un astfel de canal lipseste din peisajul romanesc", a declarat Ruxandra Ion. Ea a mai spus ca, in prezent, din grilele televiziunilor care emit in Romania lipseste fictiunea romaneasca, precizand totodata ca tinerii au nevoie de un astfel de continut.

Ruxandra Ion a mai spus ca Happy Channel este o televiziune "gandita impreuna cu tinerii" de la scoala de televiziune TV&Film Academy by Ruxandra Ion. Ea a mai spus ca denumirea televiziunii a fost aleasa impreuna cu elevii scolii. Totodata, Ruxandra Ion a spus ca Happy Channel va difuza cat mai multa productie romaneasca de calitate, fictiune si emisiuni non-tabloid.

Citeste si:
Circa 500 de plangeri la CNA, dupa ce Ghita a amenintat protestatarii
Aproximativ 500 de plangeri...

De asemenea, Happy Channel va difuza scurtmetraje romanesti, productie proprie, realizate de cursantii scolii TV & Film Academy, dar si emisiuni de divertisment de tip magazin, filme si seriale europene si seriale de la cele mai mari case de productie americane si latino-americane.

Printre serialele pe care le va difuza Happy Channel se numara productia romaneasca "Masti de catifea", care va fi transmisa luni si marti, de la ora 20.00, cate doua episoade. Publicul tinta al Happy Channel va fi reprezentat de persoanele din mediul urban cu varsta intre 10 si 49 de ani, conform proiectului depus la CNA.

Investitia in lansarea noii televiziuni Happy Channel va fi de peste 450.000 de euro (100.000 de euro in echipamente si 352.992 de euro in programe). Televiziunea Happy Channel ar urma sa fie lansata in intervalul 1 decembrie 2014 - 1 ianuarie 2015, dupa cum a declarat Ruxandra Ion pentru presa prezenta joi la sedinta CNA.

CNA a aprobat acordarea celor doua licente pentru televiziunea Happy Channel cu noua voturi "pentru" (Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) si unul "impotriva" (Monica Gubernat).

Citeste si:
China a lansat primul satelit din noua sa retea de telecomunicatii
China a lansat primul satelit...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Trei posturi TV, amendate pentru difuzarea vocii Alexandrei Macesanu