Compania Warner Bros a avut parte de o vara "brutala" si asta nu din cauza termometrelor. Una dintre cele mai mari case de productie hollywoodiene a scazut in materie de profit si cauta acum sa se redreseze, potrivit The New York Times.

Toate cele opt filme produse de studioul Warner Bros, incepand cu Godzilla, de la jumatatea lunii mai, abia au reusit sa depaseasca succesul la box office a ultimului film Harry Potter din 2011. In acel an, “Harry Potter si Talismanele Mortii” a incasat 1.34 de miliarde de dolari din biletele vandute, fiind insotit, in aceeasi perioada, de “Hangover”, parte a doua si “Horrible Bosses.” Astazi, studioul, obisnuit cu locul fruntas in materie de incasari, este pe locul 3 la vanzarile de bilete pe continentul american, avand filme fara prea mare succes precum “Jersey Boys” si “Blended”, care nu reusesc sa aduca publicul la cinema.

Asteptarile companiei pentru aceasta toamna sunt subrede. “This is where I leave you”, o comedie dramatica despre moarte si familie, reuseste sa incaseze doar 11,9 milioane de dolari in weekend-uri, la mare distanta de incasarile realizate de filmele profitabile care au transformat Warner Bros in “cel mai mare producator si distribuitor de filme din lume”, asa cum a fost descris de catre Jeffrey L. Bewkes, directorul executiv Time Warner. Vazut din afara, mesajul este clar: dupa 20 de luni de cand Kevin Tsujihara este in scaunul directorial Warner Bros, studioul nu reuseste sa isi gaseasca locul printre celelalte case de productie. Competitia formata din Disney, Paramount sau Universal aliniaza productii din ce in ce mai bune sau isi eficientizeaza orarele de lansare ale filmelor, facand-o pe Warner Bros sa isi revizuiasca planurile de expansiune in domeniul productiei de filme.

Cu toate ca se asteapta concedieri masive la nivel de companie, acest lucru nu va sta in calea realizarii unor filme noi, conform declaratiei lui Greg Silverman, presedintele de productie al Warner Bros. “Provocarea este sa gasim filme care sa merite facute. Daca alte studiouri vor face mai putine filme in timp ce noi facem mai multe, acest lucru este in avantajul nostru".

Sursa foto: Shutterstock.com/Videoproiector

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri