“Decizia Consiliului Concurentei este cu atat mai surprinzatoare cu cat nu exista nicio dovada privind incalcarea legii concurentiale prin actiunile intreprinse de cele 11 agentii sanctionate. Este trista constatarea ca institutiile - teoretic obiective - ale statului s-au pozitionat in mod inechivoc de partea celor care cred ca le pot influenta”, conform oficialilor Initative.

Consiliul Concurentei a sanctionat, dupa o ancheta fara precedent, 11 companii din industria media cu amenzi in valoare totala de 14.567.555 lei (aproximativ 3,2 milioane euro).

Autoritatea de concurenta a constatat ca cele 11 companii au participat la o intelegere anticoncurentiala avand ca obiect eliminarea de pe piata comercializarii serviciilor de comunicare prin media, a agentiilor media concurente.

“Consideram ca decizia Consiliului Concurentei este injusta si poate marca un episod nefericit in evolutia businessului de media din Romania, deja afectat de o decizie politica adoptata in regim de urgenta in 2013 fara a lua in considerare opinia organizatiilor profesionale din domeniu sau practica internationala. Agentiile noastre reprezinta modele de business la un standard profesional ridicat si mai ales la un nivel indubitabil de etica si onestitate. Si intotdeauna va fi asa. Suntem pregatiti sa continuam demersurile impotriva deciziei Consiliului Concurentei si sa luptam pentru expunerea si contracararea practicilor neetice, atitudine impartasita de toti actorii importanti din piata de media, in beneficiul transparentei si al unui climat de business concurential corect”, au transmis, in defensiva, Initiative si BPN.