In CNN vor fi desfiintate 300 de posturi, a anuntat intr-un comunicat separat, pe site-ul sau, televiziunea de stiri, care a precizat ca un plan de restructurari a fost anuntat in luna august pentru salariatii cu varste de peste 55 de ani, dar si ca 170 de persoane vor fi concediate, transmite AFP.

Turner este una dintre cele doua divizii de televiziuni ale Time Warner: in afara de CNN, grupul include o serie de posturi TV sportive si de divertisment (seriale, filme, desene animate), precum TNT, TBS, TCM si Cartoon Network. In schimb, televiziunea HBO, celebra pentru seriale precum "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", apartine unei divizii separate si nu va fi afectata de aceste restructurari, noteaza Mediafax.

Restructurarile se vor face simtite "la toate nivelurile televiziunilor de stiri, de divertisment, dedicate copiilor, adultilor tineri, si sportive", se arata in comunicatul companiei Turner. In acelasi comunicat se precizeaza ca desfiintarea posturilor face parte dintr-un program care vizeaza "stabilirea prioritatilor pentru investitii" in productia TV, exploatarea financiara a acesteia si inovare.

Turner mai spune ca, in paralel, doreste sa creeze 150 de posturi noi "in domeniile investitiilor si dezvoltarii", insa nu a oferit alte detalii. In cel de-al doilea trimestru al anului, divizia Turner a inregistrat o crestere cu 14% a profiturilor, la 929 de milioane de dolari, pentru o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de dolari (+5%), potrivit rezultatelor publicate de Time Warner. HBO a inregistrat o crestere a profiturilor de 19%, la 548 de milioane de dolari, si de 17% a veniturilor, la 1,4 miliarde de dolari.