Central European Media Enterprises Ltd. (CME), compania care detine 90% din actiunile Pro TV, Acasa si Pro Cinema, a raportat o crestere de 54,6% a profitului brut realizat in Romania in primul semestru al anului.

Profitul inainte de impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA) a crescut la 28,04 milioane de dolari, de la 18,14 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, conform rezultatelor preliminare la sase luni afisate de companie.

Cifra de afaceri in Romania a companiei, care detine posturi de televiziune si radio in sase tari central si est-europene, a crescut cu 48% la 67,64 milioane de dolari.

Cifra de afaceri totala a grupului a crescut cu 71% in perioada ianuarie-iunie, la $276.3 milioane de dolari, iar profitul brut a crescut la 60,2 milioane de dolari, de la 55,6 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul CME este controlat de miliardarul american Ronald Lauder si e listat la NASDAQ si Bursa de la Praga. CME detine in Romania posturile Pro TV, Pro Cinema, Pro TV Intenational si Acasa, precum si retele de radio Pro FM si InfoPro.

Reprezentantii CME nu au putut fi contactati pentru comentarii suplimentare privind rezultatele financiare din Romania ale companiei. CME mai are posturi TV si radio in Croatia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia si Ucraina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si