Central European Media Enterprises Ltd. (CME), compania care detine 90% din actiunile Pro TV, Acasa si Pro Cinema, a raportat o crestere de 54,6% a profitului brut realizat in Romania in primul semestru al anului.

Profitul inainte de impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA) a crescut la 28,04 milioane de dolari, de la 18,14 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, conform rezultatelor preliminare la sase luni afisate de companie.

Cifra de afaceri in Romania a companiei, care detine posturi de televiziune si radio in sase tari central si est-europene, a crescut cu 48% la 67,64 milioane de dolari.

Cifra de afaceri totala a grupului a crescut cu 71% in perioada ianuarie-iunie, la $276.3 milioane de dolari, iar profitul brut a crescut la 60,2 milioane de dolari, de la 55,6 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul CME este controlat de miliardarul american Ronald Lauder si e listat la NASDAQ si Bursa de la Praga. CME detine in Romania posturile Pro TV, Pro Cinema, Pro TV Intenational si Acasa, precum si retele de radio Pro FM si InfoPro.

Reprezentantii CME nu au putut fi contactati pentru comentarii suplimentare privind rezultatele financiare din Romania ale companiei. CME mai are posturi TV si radio in Croatia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia si Ucraina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri