Digitalul (mediul online) devine treptat, dar sigur, unul dintre principalele medii in care vor fi directionate bugetele de marketing, segment care a crescut puternic in ultimii ani, cel putin asta reiese din declaratiile producatorilor prezenti la conferinta RetailArena – Innovation in Retail, organizata de catre wall-street.ro, cu sprijinul MasterCard, PayU si Evozon.

Kandia Dulce si Danone, doi dintre marii producatori din piata de retail, sustin la unison ca bugetele alocate online-ului au crescut in ultimii ani. “Rom a inceput sa comunice online in 2008 si de atunci a devenit din ce in ce mai activ si in prezent are campanii care se consuma doar in online. Este foarte dificil de izolat campaniile online. Am aplicat astfel de campanii in plina vara, cand consumul este redus, iar efectul a fost foarte bun. (…) Retailul pentru noi este mai important decat campaniile derulate la TV, asta deoarece bugetele pe care le alocam sunt mai mari. Vine din specificul produselor. Ciocolata este un produs de impuls, este incarcata emotional. Avem campanii pe online si la TV, insa decizia de cumparare clientii o iau la raft. Important pentru noi este sa fim vizibili si prezenti in magazine. (…) Am derulat campanii online chiar si cu cateva mii de euro care au fost cu adevarat spectaculoase”, a declarat Gabriela Munteanu (foto cover dreapta), director de marketing in cadrul Kandia Dulce.

Danone: Sunt campanii in care online-ul detine si 15% din total buget

La randul sau, Anca Ignat (foto cover stanga), senior brand manager in cadrul Danone, sustine ca in prezent este dificil de izolat partea de online in vanzari.

“Avem o comunitate in online care ne ajuta sa stabilim daca un produs va avea sau nu succes in piata. Numim aceste campanii - campaniile 360 – si este se desfasoara de doua ori pe an. In online am investit si vom continua. La inceput de 2014 am dorit sa aducem un plus, am adus o vedeta – pe Mihaela Radulescu – pe langa TV si magazine – am adus o plus valoare in online. Descoperim, dar ne-am dorit sa aducem online-ul mai aproape. Am creat o platforma in care utilizatorii puteau interactiona cu brandul. Momentan suntem in zona de incercari, exemplu fiind pasajul Unirii transformat timp de o luna intr-o experienta Danone (Activia). Pentru noi cea mai importanta este promovarea prin TV, urmata de retail. Pentru noi online-ul este in crestere. Este un focus in toata lumea Activia nu doar in Romania. Paginile de Facebook si marea majoritatea paginilor sunt intretinute de membrii echipei noastre, bugetul alocat in online pentru o campanie ridicandu-se chiar si la 15% din total”, a spus Anca Ignat.

Citeste si:
Cum vrea Danone sa sprijine fermierii care ii livreaza lapte
Danone lanseaza o campanie...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Danone mizeaza pe BIO si lanseaza o noua gama de iaurturi