Mustafa Akyol ‏, autor al cartii Islamul fara Extreme, scrie "ca musulman, condamn crudul atac de la CharlieHebdo si imi exprim condoleantele poporului francez. Islamul criminalilor nu este al meu".

Un alt musulman scrie " ca musulman, sa omori oameni nevinovati in numele islamului este mult, mult mai ofensator pentru mine decat ar putea orice caricatura sa fie vreodata". "Musulmanii normali de pe strada sunt nevinovati de ce s-a intamplat in Franta. Nu atacati islamul pentru actiunilor unora".

Un alt utilizator Twitter scrie "m-am simtit ofensat de caricaturi si eu, dar pana aici merge. Iti exprimi vocal nemultumirea si mergi mai departe". Alte mesaje se refera la faptul ca nu caricaturile denigreaza islamul, ci executia caricaturistilor si fac apel la opinia publica franceza: sa nu se intoarca impotriva propriilor cetateni musulmani si sa nu invinovateasca islamismul pentru atac pentru ca asta nu face decat sa hraneasca agenda extremistilor.

"Este timpul ca majoritatea tacuta a musulmanilor din Franta si din lume sa se exprime impotriva acestor tipuri de atacuri", scrie un alt utilizator de Twitter.