Ce scriu musulmanii pe Twitter dupa executia de la Charlie Hebdo: Islamul criminalilor nu este al meu

Peste 65.000 de utilizatori Twitter s-au arata solidari cu Charlie Hebdo dupa atacul sangeros de miercuri folosind hashtagul Je suis Charlie. Atacul soldat cu 12 morti printre care si 4 dintre cei mai cunoscuti caricaturisti francezi a atras si nenumarate mesaje pe retele de socializare inclusiv de la musulmani care condamna atacul crud.

Mustafa Akyol ‏, autor al cartii Islamul fara Extreme, scrie "ca musulman, condamn crudul atac de la CharlieHebdo si imi exprim condoleantele poporului francez. Islamul criminalilor nu este al meu".

Un alt musulman scrie " ca musulman, sa omori oameni nevinovati in numele islamului este mult, mult mai ofensator pentru mine decat ar putea orice caricatura sa fie vreodata". "Musulmanii normali de pe strada sunt nevinovati de ce s-a intamplat in Franta. Nu atacati islamul pentru actiunilor unora".

Un alt utilizator Twitter scrie "m-am simtit ofensat de caricaturi si eu, dar pana aici merge. Iti exprimi vocal nemultumirea si mergi mai departe". Alte mesaje se refera la faptul ca nu caricaturile denigreaza islamul, ci executia caricaturistilor si fac apel la opinia publica franceza: sa nu se intoarca impotriva propriilor cetateni musulmani si sa nu invinovateasca islamismul pentru atac pentru ca asta nu face decat sa hraneasca agenda extremistilor.

"Este timpul ca majoritatea tacuta a musulmanilor din Franta si din lume sa se exprime impotriva acestor tipuri de atacuri", scrie un alt utilizator de Twitter.

Citeste si:
Cine este barbatul impuscat la aeroportul Orly
Barbatul impuscat la Orly, un...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri