Un ziar australian a publicat un desen umoristic cu profetul Mahomed care discuta cu Isus si a facut apel la sustinerea libertatii de exprimare in lume, dupa atacul din Paris asupra redactiei revistei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Desenul publicat de acest ziar, The Weekend Australian, este intitulat "Sa ne rugam". Semnat de caricaturistul Bill Leak, desenul il prezinta pe Isus tinand Coranul si spunandu-i lui Mahomed: "Ti-am spus ca este nevoie de o continuare", o referire la faptul ca Biblia are un Vechi Testament si un Nou Testament. Mahomed, care prezinta un ziar cu titlul "Lumea in razboi", raspunde ca in prezent nu poate lua o forma umana pentru ca ar fi "crucificat" daca ar face acest lucru.

Desenele cu Mahomed, precum caricaturile publicate in 2006 de Charlie Hebdo, sunt interzise de Islam si orice forma de ironizare a profetului ii irita pe musulmani.

Intr-un editorial, The Weekend Australian face apel la lumea occidentala sa nu dea dovada de slabiciune in apararea valorilor sale fundamentale si sa nu cedeze cu privire la libertatea de exprimare. "In ultimii ani, in fata celor care sunt mereu ofensati, societatile noastre pluraliste, democratice si libere au cedat progresiv teren privind libertatea de exprimare pe care am dobandit-o cu greu", se arata in editorial.

Autorul desenului, Bill Leak, a apreciat ca extremistii care au comis un masacru la redactia Charlie Hebdo au ales intentionat "un simbol al libertatii cuvantului care se afla la baza civilizatiei occidentale". In opinia sa, "un bun simt al umorului este una dintre caracteristicile distinctive ale fiintelor umane evoluate si civilizate", iar "absenta sa este una dintre caracteristicile distinctive ale barbariei".

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri