Premierul Manuel Valls a criticat saptamanalul de dreapta Le Point, dupa ce acesta a publicat o imagine cu un barbat mascat, imbracat in negru, care ameninta cu arma un politist ridicand mainile in semn ca se preda. Acest politist, Ahmed Merabet, a fost ucis miercuri de unul dintre fratii Kouachi, intr-un atac soldat cu 12 morti si 11 raniti la sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris.

"Un politist care isi facea datoria a fost ucis cu lasitate. Nu imi voi ascunde dezgustul fata de un saptamanal care publica acesta imagine, cea a unui politist ucis cu lasitate de catre teroristi", a declarat Valls.

Anterior, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a criticat publicarea acestei "fotografii revoltatoare", denuntand o "atingere a memoriei unui politist ucis in timp ce isi indeplinea curajos atributiile de serviciu". La randul sau, directorul publicatiei Le Point, Etienne Grenelle, a afirmat ca "revoltatoare este uciderea cu lasitate a unui politist care-si apara nu doar tara, dar si libertatea de exprimare". "Acest fapt nu trebuie sa fie ascuns", a adaugat el.

Citeste si:

De asemenea, procurorul din Paris, François Molins, si-a exprimat regretul in legatura cu divulgarea indentitatii fratilor Kouachi, miercuri.

Sursa foto: Ziare, Shutterstock.com