"Pietre si un dispozitiv incendiar au fost aruncate printr-o fereastra" in sediul Hamburger Morgenpost, in jurul orei 1.20 GMT (3.20, ora Romaniei), declansand un incendiu, a declarat un purtator de cuvant al politiei. "Doua camere au fost avariate, dar focul a fost stins rapid", a precizat purtatorul de cuvant. Doua persoane au fost arestate si o ancheta a fost deschisa in acest caz, potrivit sursei citate.

Ziarul Hamburger Morgenpost a publicat pe prima pagina trei caricaturi ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, care a fost miercuri tinta unui atac terorist soldat cu 12 morti. "Atata libertate trebuie sa fie posibila", a titrat cotidianul regional german. Purtatorul de cuvant al politiei a apreciat ca este "prea devreme" pentru a afirma cu certitudine ca atacul asupra ziarului german este legat de publicarea caricaturilor, dar a confirmat ca aceasta este "o tema-cheie" pe care ancheta incearca sa o stabileasca.

Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia pariziana a publicatiei Charlie Hebdo, pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris. In total, 17 persoane au murit in aceasta serie de atacuri comise de trei jihadisti francezi, care au afirmat ca s-au coordonat si care au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara.

Sursa foto: MediafaxFoto