Filmele "Birdman" si "Boyhood" sunt marile favorite la Globurile de Aur, a doua distinctie ca importanta din cinematografia americana dupa Oscaruri, ce vor fi decernate in noaptea de duminica spre luni, intr-o gala la care participa nume mari de la Hollywood si va fi urmarita in lumea intreaga, scrie Mediafax.

Aceste recompense vor fi inmanate de unele dintre cele mai mari vedete ale micului si marelui ecran american, precum Jennifer Aniston, Bryan Cranston, Jane Fonda, Harrison Ford, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow si Matthew McConaughey. Actritele de comedie Tina Fey si Amy Poehler, renumite pentru umorul lor caustic, vor prezenta ceremonia pentru a treia oara consecutiv. Defilarea vedetelor de pe covorul rosu pentru aceasta gala stralucitoare va debuta la ora locala 15.00 (23.00 GMT) la hotelul Hilton din Beverly Hills, iar ceremonia va incepe la ora locala 17.00 (luni, ora 01.00 GMT).

Aproximativ 21 milioane de telespectatori au urmarit anul trecut in Statele Unite ale Americii gala Globurilor de Aur, difuzata de postul NBC - aproape jumatate din numarul telespectatorilor care au urmarit gala premiilor Oscar (44 milioane).

In acest an, filmul "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", o comedie cu accente dramatice regizata de cineastul mexican Alejandro Gonzalez Iñárritu, despre un fost actor din filme cu supereroi care vrea sa regaseasca gloria de odinioara cu ajutorul unui spectacol de teatru, este considerat marele favorit din acest an in sezonul premiilor de la Hollywood. Filmul "Birdman" a primit cele mai multe nominalizari in acest an la Globurile de Aur, trofee decernate de Asociatia presei straine din Hollywood (HFPA) si este urmat in topul nominalizarilor de filmul "12 ani de copilarie/ Boyhood", cu care va concura la multe categorii, inclusiv la categoria "cel mai bun film-drama". "Birdman" a primit, de asemenea, cele mai multe nominalizari si la SAG Awards, premiile decernate de Sindicatul actorilor americani, si face parte dintre lungmetrajele nominalizate de Sindicatul producatorilor americani (Producers Guild of America/ PGA).

Site-ul revistei Variety, supranumita "Biblia cinematografiei americane", prevede ca "Birdman" va castiga Globul de Aur la categoria "cel mai bun film-comedie", iar "Boyhood" va triumfa la categoria "cel mai bun film-drama". Acesta din urma, un film dulce-amar despre un baietel care se maturizeaza intr-o familie despartita, regizat de Richard Linklater, a devenit, inca de la lansarea sa, unul dintre favoritii criticilor de cinema. Unic in genul sau, lungmetrajul "Boyhood" a fost turnat vreme de 12 ani cu aceeasi echipa de actori - Ellar Coltran, care poate fi vazut cum creste pe ecran, Patricia Arquette si Ethan Hawke.

Presa americana si-a pus intrebari serioase despre o scurgere accidentala de informatii pe internet ce ar viza numele castigatorilor pe site-ul Golden Globes, care a afisat pentru foarte putin timp titlurile filmelor "Selma" si "In inima padurii/ Into the Woods" incadrate intr-un cerc negru, sugerand faptul ar fi viitorii laureati la categoria "cel mai bun film-drama", respectiv "cel mai bun film-comedie". Site-ul Deadline.com afirma sambata ca ar fi vorba de o afisare regretabila a doua filme, incercuite la intamplare, in timpul unui test realizat de administratorul site-ului Golden Globes, compania Bluefin. "In timp ce testam site-ul oficial Golden Globes inainte de ceremonia de duminica, Bluefin a publicat online, din greseala, acest exercitiu", a explicat pentru Deadline.com purtatorul de cuvant al companiei Bluefin. "Am ales la intamplare doua titluri, fara sa cunoastem numele castigatorilor. Suntem singurii responsabili pentru aceasta eroare", a adaugat el.

Lungmetrajul "Selma", de Ava DuVernay, despre o parte a vietii lui Martin Luther King si lupta acestuia pentru drepturi civile in Statele Unite ale Americii, concureaza la categoria "cel mai bun film-drama", alaturi de productiile "The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game", "The Theory of Everything", "12 ani de copilarie/ Boyhood" si "Foxcatcher".

La categoria "cel mai bun film-comedie", alaturi de "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman" au mai fost nominalizate productiile "Sf. Vincent/ St. Vincent", "Pride", "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel" si "In inima padurii/ Into The Woods".

Globurile de Aur sunt decernate pe baza voturilor exprimate de cei 93 de membri ai HFPA, in timp ce Oscarurile, considerate cele mai prestigioase recompense din cinematografia americana, sunt decise de voturile celor peste 6.000 de membri ai Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Science).

Nominalizarile pentru premiile Oscar vor fi anuntate pe 15 ianuarie, iar aceste distinctii vor fi decernate pe 22 februarie.

Sursa foto: Globurile de Aur, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri