"Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", de Alejandro González Iñárritu, a primit premiul pentru cel mai bun film din partea Sindicatului producatorilor americani (Producers Guild of America, PGA), a carui a 26-a gala a avut loc sambata seara, la Los Angeles, transmite Reuters.

Aceasta drama cu accente comice, regizata de cineastul mexican Alejandro Gonzalez Iñárritu, despre un fost actor din filme cu supereroi care vrea sa regaseasca gloria de odinioara cu ajutorul unui spectacol de teatru, este considerata unul dintre marii favoriti la premiile Oscar 2015, care vor fi decernate pe 22 februarie. "Birdman" a fost nominalizat la noua premii Oscar, printre care cele pentru cel mai bun film, cea mai buna regie, cel mai bun scenariu si cel mai bun actor in rol principal (Michael Keaton), noteaza Mediafax.

Lungmetrajul, turnat aproape integral intr-un teatru de pe Broadway, il are in rolul principal pe Michael Keaton, alaturi de Emma Stone (foto), Edward Norton si Naomi Watts, si a fost recompensat deja cu premiile Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu si cel mai bun actor. Multi dintre cei aproximativ 6.700 de membri ai Sindicatului producatorilor americani fac parte si din Academia de film americana, organizatia care acorda premiile Oscar, iar preferintele lor reprezinta un indicator viabil in cursa pentru obtinerea acestor statuete.

Birdman, favorit la premiul Oscar

Astfel, in ultimii sapte ani, lungmetrajul premiat de Sindicatul producatorilor americani a primit si premiul Oscar pentru cel mai bun film: 2014 - "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, 2013- "Argo", de Ben Affleck, 2012 - "Artistul/ The Artist", de Michel Hazanavicius, 2011- "Discursul regelui/ The King's Speech", de Tom Hooper, 2010 - "Misiuni periculoase/ The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, 2009 - "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, 2008 - "Nu exista tara pentru batrani/ No Country for Old Men", de Joel si Ethan Coen.

Tot sambata, Sindicatul producatorilor americani a ales cel mai bun film animat al anului - "Marea aventura LEGO/ LEGO Movie", de Chris Miller si Phil Lord -, care insa nu a primit o nominalizare la Oscar anul acesta. De asemenea, premiul PGA pentru cel mai bun documentar i-a revenit peliculei "Life Itself", de Steve James, despre viata si cariera renumitului critic de film Roger Ebert.

In ceea ce priveste productiile de televiziune, "Fargo" a primit premiul pentru cel mai bun serial TV, iar "Breaking Bad" si "Orange is the new black" au primit premiile pentru cel mai bun episod intr-o drama, respectiv o comedie. Gala premiilor Sindicatului producatorilor americani a avut loc la Hyatt Regency Century Plaza din Los Angeles.

Andrea Raffin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri