Doua noi cotidiane distribuite gratuit la domiciliu au fost lansate pe piata in Danemarca, urcand la sase numarul ziarelor gratuite din regatul scandinav, salariul lunar al unui distribuitor de astfel de publicatii fiind de trei mii de euro

Publicatia "Dato", care apartine grupului Berlingske Tidende, este distribuita in capitala daneza, Copenhaga si in orasul Aarhus, al doilea oras al tarii.
Acest ziar are, in prezent, un tiraj de 300 de mii de exemplare si se estimeaza ca in toamna va ajunge la un tiraj de jumatate de milion de exemplare, declara editorul publicatiei.

Cealalta publicatie lansata joi, "24 timer", apartine grupului de editura Jyllands-Posten/Politiken. Acest ziar, care are un tiraj de 500 de mii de exemplare, este depus zilnic in cutiile postale ale locuitorilor din Copenhagai si altor orase daneze, informeaza NewsIn.

Aceste doua ziare sunt primele care se distribuie gratuit, dimineata devreme. Numarul insuficient de persoane care doresc sa faca distributia acestor ziare determina aparitia problemelor in desfasurarea acestui proces. In ciuda salariului lunar oferit, de 22 de mii de coroane daneze (2.950 de euro), putini someri din Danemarca au fost interesati de acest tip de loc de munca.

Casa de distributie a fost obligata sa angajeze persoane de nationalitate germana, poloneza si din tarile baltice, a declarat Benny Arler, directorul companiei BS Distribution. Celelalte ziare gratuite din Danemarca, in afara de "Dato" si "24 timer" lansate joi, sunt "MetroXpress", "Urban", "Morgen Centrum" si "Soendagsavisen".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.