Un jurnalist britanic vrea sa realizeze un documentar de 45 de minute in care sa prezinte povestile a 13 romani care locuiesc in Marea Britanie - "13 Shades of Romania". Cateva minute din acesta au fost publicate la cateva zile dupa ce un post de televiziune britanic a difuzat un documentar controversat despre romani - "The Romanians are Coming".

Proiectul se afla in prezent in stadiul de strangere de fonduri pe Indiegogo, iar suma necesara pentru realizarea documentarului este de 12.000 de lire sterline. In prezent, au fost stranse aproximativ 5.000 de lire sterline.

"13 Shades of Romania" va include povestile a 13 romani, care spun cum au locuit, lucrat si cum s-au integrat in cultura din Marea Britanie. De impletirea celor 13 povesti si transpunerea lor intr-un documentar s-a ocupat jurnalistul Richard Green, care a lucrat timp de 15 ani pentru publicatia britanica Sunday Times.

Cred ca este incorect ca majoritatea mass-media sa-i considere pe romani ca fiind toti romi; romii nu reprezinta majoritatea romanilor.

Documentarul are ca scop construirea unei imagini autentice, proaspete si cat mai cuprinzatoare asupra romanilor din Marea Britanie, fara sa insiste pe stereotipuri si fara sa le impuna dialoguri scrise dinainte intervievatilor.

Citeste si:
Cum au evoluat restantele romanilor la credite in ultima luna
Restantele romanilor la...

13 Shades of Romanian Promo from This Is Insomnia on Vimeo.

"Cred ca este incorect ca majoritatea mass-media sa-i considere pe romani ca fiind toti romi; romii nu reprezinta majoritatea romanilor", spune unul dintre cei care sustin documentarul.

Fiecare intervievat va avea aproximativ 3 minute la dispozitie pentru a-si spune povestea, in functie de importanta fiecareia. Fiecare scena va fi filmata in locurile in care acestia petrec cel mai mult timp - acasa, pe strada, la munca. Realizatorii sustin ca vor sa ofere o alternativa la povestile promovate de mass media in ultimii ani in legatura cu emigrantii romani din Marea Britanie.

Mai multe despre povestea din spatele documentarului puteti citi pe platforma de crowdfunding Indiegogo.

Citeste si:
DNA: Cristian Boureanu avea 1,6 milioane de euro intr-o banca
DNA: Cristian Boureanu avea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Exodrul emigrantilor romani din Spania, intr-un nou documentar