Stelian Tanase, seful SRTv, a declarat pentru Mediafax ca va numi un director interimar la Directia Stiri din TVR si va organiza "foarte repede" un concurs pentru ocuparea acestei functii, in contextul in care contestatia lui Claudiu Lucaci in urma reevaluarii acestuia ca manager a fost respinsa.

Contestatia depusa de Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci) privind punctajul obtinut la reevaluarea sa a fost respinsa pe data de 14 aprilie, el pierzand astfel functia de director al Directiei Stiri din TVR.

"Nu voi lua nicio decizie cat este in concediu medical (Claudiu Lucaci, n.r.). Actionam cu legea, am cativa avocati in jur, adica Biroul Juridic al Televiziunii Romane", a declarat Stelian Tanase, presedinte-director general al SRTv, vineri, pentru Mediafax."Eu nu iau decizii pana cand ei (juristii, n.r.) nu imi spun care este calea corecta. (...) El are trei zile de concediu medical", a completat Tanase.

Pe de alta parte, Stelian Tanase a spus ca exista cateva candidaturi pentru aceasta functie. "Nu am luat inca o decizie asupra cui ma voi opri. Nici nu pot lua o decizie pana in momentul in care nu lichidez problema din spate, trebuie intai sa inchid povestea cu Lucaci pentru a spune cine va fi interimar", a declarat Tanase.
El a precizat ca va fi organizat "foarte repede concurs, indiferent de cine va fi interimar". "Este nevoie de cineva care sa semneze actele curente", a mai spus Stelian Tanase.

Contactat, vineri, de Mediafax, Claudiu Lucaci a spus ca este in concediu medical in perioada aceasta. "Nu as putea sa va spun decat ca orice actiune care se face in perioada suspendarii unui contract de munca este nelegala", a spus Claudiu Lucaci pentru Mediafax. "Exista recursul la instanta, ceea ce am si facut, orice actiune de genul acesta poate fi contestata in instanta", a adaugat acesta.

Pe de alta parte, surse din TVR au declarat pentru Mediafax ca, pe 16 aprilie, Stelian Tanase a emis un act administrativ prin care i-a retras atributiile de director al Stirilor TVR lui Claudiu Lucaci. In luna aprilie, Claudiu Lucaci, directorul Stirilor TVR, a fost reevaluat, desi a obtinut un punctaj care ii permitea sa isi mentina actuala functie la prima evaluare a activitatii sale, insa o comisie condusa de Stelian Tanase, seful SRTv, a decis ca procesul de evaluare in cazul sau "a fost viciat".

Consiliul de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a decis recent sa fie reevaluat atat Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonatorul cu atributii de director al Directiei Stiri a TVR, cat si colega sa Ioana Popescu, coordonator cu atributii de producator executiv la Directia Stiri.

Decizia a fost luata de majoritatea membrilor CA al SRTv (si cu patru voturi "impotriva"), avand in vedere ca o comisie de solutionare a contestatiilor din TVR, condusa de Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a decis, in prima parte a lunii martie, ca procesul de evaluare in cazul lui Claudiu Lucaci a fost viciat si a propus anularea evaluarii in acest caz, au declarat, pe 30 martie, pentru MEDIAFAX surse din TVR.
Astfel, CA al SRTv a aprobat constituirea unei comisii de reevaluare manageriala a lui Claudiu Lucaci, compusa din trei membri titulari cu drept de notare, selectionati dintre cei care nu au facut parte din prima comisie de evaluare, si doi membri supleanti.

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care primise la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a ramane sef al Stirilor TVR, a declarat pentru Mediafax ca va contesta acest rezultat, precizand ca a inteles dintr-o discutie cu Stelian Tanase, seful SRTv, ca evaluarea managerilor TVR s-a facut "pe considerente politice".

Contactat la momentul respectiv de agentia Mediafax, Claudiu Lucaci a confirmat ca a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-si putea continua activitatea de coordonator cu atributii de director al Directiei Stiri. Claudiu Lucaci a precizat ca reevaluarea sa si infiintarea unei comisii noi de reanalizare a activitatii sale nu sunt prevazute in niciun regulament. De asemenea, Lucaci a spus ca va contesta rezultatul reevaluarii sale, avand in vedere ca la raportul de activitate a obtinut un punctaj mult mai mare decat a obtinut la interviul in fata comisiei de reevaluare, interviu care ar fi trebuit sa plece tocmai de la raportul sau de activitate.

Initial, Claudiu Lucaci s-a numarat printre cei care au obtinut punctajele necesare pentru a fi in continuare manageri in TVR la procesul de evaluare care s-a desfasurat in Televiziunea Romana, dupa cum au declarat, pe 20 februarie, pentru Mediafax mai multe surse din TVR.

Insa Romina Surugiu, membru al Consiliului de Administratie al SRTv si membru al comisiei care l-a evaluat initial pe Claudiu Lucaci, a depus o contestatie in acest caz, dupa cum au declarat, pe 4 martie, pentru MEDIAFAX mai multe surse din SRTv.

Contestatia formulata de Romina Surugiu facea referire la documentele primite de la secretariatul comisiei de evaluare a managerilor, la raportul de activitate si la proiectul managerial depuse de Claudiu Lucaci si Ioana Popescu. Ioana Popescu, producator executiv in Directia Emisiuni Informative si Sport din TVR, condusa de Claudiu Lucaci, ar fi obtinut sub 75 de puncte in urma procesului de evaluare din TVR, cat ar fi fost minimum necesar, insa a facut o contestatie in acest caz.

Romina Surugiu a sustinut in contestatia sa ca rapoartele de activitate depuse de Claudiu Lucaci si Ioana Popescu "sunt identice de la punctul A la punctul F".

Potrivit unor surse din TVR, comisia de solutionare a contestatiilor, formata din Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, Cristian Topescu si Lucian Romascanu, consilieri in management in TVR, Amelia Roxana Vasile, consilier juridic, Liana Sandulescu, producator TV, si un observator din partea sindicatului din TVR, a analizat aspectele semnalate de Romina Surugiu si a constatat ca rapoartele de activitate ale lui Claudiu Lucaci si al Ioanei Popescu "sunt identice de la capitolul/criteriul A pana la capitolul/criteriul F".

De cealalta parte, Claudiu Brinzan, membru in Consiliul de Administratie al SRTv si in comisii de evaluare a sefilor din TVR, a declarat, pe 4 martie, pentru Mediafax, ca directorul Directiei Stiri, Claudiu Lucaci, este "linsat" de oameni "din arcul actualei puteri", sugerand ca se incearca inlaturarea sa de la conducerea Stirilor.
In momentul difuzarii acestei stiri sunt inregistrate la Tribunalul Bucuresti, Sectia a-VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, trei dosare in care Claudiu Lucaci a dat in judecata SRTv. Materia acestor dosare, care au fost inregistrate pe 11 decembrie 2014, 23 martie si 27 martie 2015, este "litigii de munca", iar obiectul este "anulare act", respectiv "ordonanta presedintiala".

Totodata, SRTv l-a dat in judecata pe Claudiu Lucaci, printr-un dosar inregistrat pe 16 martie la Tribunalul Bucuresti, Sectia a-VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale. Obiectul acestui dosar este "actiune in raspundere patrimoniala".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri