Editia din 2015 a concursului Eurovision va fi difuzata pentru prima data in istoria de 60 de ani a acestei competitii muzicale in lumea intreaga, pe internet, in direct, pe canalul oficial de pe YouTube dedicat evenimentului, informeaza site-ul revistei Rolling Stone.

Concursul Eurovision poate fi urmarit de un public mult mai amplu in acest an. Pentru prima data de la debutul sau in 1956, fanii din lumea intreaga vor putea sa urmareasca Eurovision in direct, in streaming, pe canalul YouTube dedicat acestei competitii muzicale, potrivit Mediafax.

Evenimentul marcheaza cea de-a 60-a aniversare a concursului, care, potrivit organizatorilor sai, reprezinta cel mai vizionat eveniment non-sportiv din lume, cu audiente care au variat la cele mai recente editii intre 100 milioane si 600 milioane de telespectatori. In Statele Unite ale Americii, concursul Eurovision a contribuit serios la lansarea carierelor unor artisti de renume, precum Celine Dion si grupul ABBA.

Concursul Eurovision din 2014 a captat interesul publicului din lumea intreaga, in exteriorul celor 52 de tari participante, gratie victoriei Austriei, reprezentata de Conchita Wurst, cantaretul travestit, care a dedicat acel trofeu "tuturor oamenilor care cred intr-un viitor al pacii si al libertatii".

Conchita Wurst a devenit apoi un veritabil star international, impresionandu-l inclusiv pe Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, care a laudat mesajul universal, de toleranta si diversitate, transmis de artistul austriac. "Este o cantareata si o artista incredibila. Insa elementul care a facut ca victoria ei sa fie atat de importanta este faptul ca transformat succesul repurtat in acest concurs muzical intr-un moment electrizant, dedicat educatiei in domeniul drepturilor omului", a spus Ban Ki-moon.

Prima semifinala a concursului Eurovision 2015 va fi difuzata in Romania, in direct de pe scena Wiener Stadthalle, marti, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi si online, pe www.tvrplus.ro. Calificata in urma selectiei nationale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 marti seara, in prima semifinala a competitiei, pe pozitia a 15-a.

Alaturi de artistii romani, in prima semifinala participa Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria. Atat semifinalele (19 si 21 mai), cat si finala din 23 mai vor fi transmise in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe TVR+.

Cea de-a 60-a editie a concursului Eurovision se va desfasura la Viena, in Austria, dupa ce artistul travestit Conchita Wurst a castigat editia din 2014 a concursului, cu piesa "Rise Like a Phoenix". Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014 cu piesa "Miracle", ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri