Charter Communications a convenit preluarea Time Warner Cable pentru aproximativ 55 de miliarde de dolari, in numerar si actiuni, reusind tranzactia in pofida concurentei de ultim moment venita din partea miliardarului francez Patrick Drahi, relateaza Bloomberg.

Pretul convenit, de 195,71 dolari pe actiune, este cu 14% mai mare fata de cotatia inregistrata de titlurile Time Warner Cable la inchiderea tranzactiilor din 22 mai, si este format din 100 de dolari in numerar iar restul sub forma de actiuni Charter Communications, se arata intr-un comunicat al companiei, relateaza Mediafax.

Bright House Networks, un operator mai mic de servicii prin cablu, pe care Charter convenise deja sa il cumpere, va fi inclus in compania rezultata in urma preluarii Time Warner Cable. Charter, al patrulea mare furnizor de servicii prin cablu din Statele Unite reuseste sa preia Time Warner Cable, ocupanta locului al doilea pe piata americana, dupa ce o prima oferta, avansata in 2014, fusese respinsa, fiind preferata atunci o propunere concurenta din partea Comcast.

Tranzactia dintre Comcast si Time Warner Cable a esuat in aprilie din cauza obiectiilor autoritatilor de reglementare. In ultimul moment, Time Warner Cable a primit o oferta de preluare si din partea companiei Altice, a miliardarului Drahi. "Ideea fuziunii dintre Time Warner Cable si Charter nu este o surpriza, dar pretul ridica unele semne de intrebare. Implicarea Altice a contribuit fara indoiala la pretul mare oferit de Charter", a declarat Craig Moffett, analist la MoffettNathanson in New York.

Preluarea Time Warner Cable permite Charter, la care cel mai mare actionar este miliardarul John Malone, sa isi creasca de patru ori numarul de abonati la servicii prin cablu, castigand 12 milioane de clienti in orase precum New York, Los Angeles si Dallas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri