Filmul "Dezastrul din San Andreas/ San Andreas", cu Dwayne Johnson in rolul principal, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 53,2 milioane de dolari, informeaza Reuters, preluat de Mediafax.

Dwayne Johnson joaca in thrillerul SF "San Andreas" rolul unui pilot de elicopter care incearca sa isi salveze fiica, dupa un cutremur care devasteaza statul California. Un film de actiune indraznet, "Dezastrul din San Andreas" ii readuce impreuna pe Dwayne Johnson, regizorul Brad Peyton si producatorul Beau Flynn, care au colaborat anterior la aventura de succes "Calatoria 2: Insula Misterioasa", potrivit cinemagia.ro.

Lungmetrajul muzical "Tonul perfect/ Pitch Perfect 2" s-a mentinut pe locul al doilea, cu incasari de 14,3 milioane de dolari. Realizat cu un buget de 29 milioane de dolari si regizat de Elizabeth Banks, acest film muzical reprezinta cel de-al treilea succes de casa consecutiv in 2015 pentru studiourile Universal, dupa "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey" si "Furios si iute 7/ Fast and Furious 7". Pelicula "Tonul perfect/ Pitch Perfect 2", care le are in distributie pe actritele Rebel Wilson, Elizabeth Banks si Anna Kendrick, este realizata in acelasi registru cu primul film din serie, lansat in 2012 si prezinta succesul obtinut de un grup muzical american de tip "a cappella" intr-un concurs international.

Filmul SF "Tomorrowland: Lumea de dincolo de maine/ Tomorrowland", care ii are in distributie pe George Clooney si Hugh Laurie, a pierdut pozitia de lider, de saptamana trecuta, si a coborat pe locul al treilea, cu incasari de 13,8 milioane de dolari. Actiunea din "Tomorrowland" se petrece intr-un tinut fascinant si extrem de avansat din punct de vedere tehnologic si are in centru un barbat de varsta mijlocie (George Clooney), care, pentru a salva Pamantul, trebuie sa faca tot posibilul pentru a se intoarce in Tomorrowland. El incearca acest lucru dupa ce a fost izgonit din acel tinut, pe cand era copil, de omul care si-a petrecut intreaga viata (Hugh Laurie) exploatand minunatiile regiunii in interes propriu.

Lungmetrajul SF "Mad Max: Drumul Furiei/ Mad Max: Fury Road", regizat de George Miller, a coborat o pozitie si a ajuns pe locul al patrulea in box office-ul nord-american, cu incasari de 13,6 milioane de dolari. Cu numeroase secvente agresive si nerecomandata minorilor sub 17 ani neinsotiti de un adult in salile americane, pelicula face parte dintr-o franciza de succes, din care precendentul opus - al treilea - a fost lansat in 1985 si al carei star a fost Mel Gibson, interpretul personajului Max Rockatansky. Studiourile Warner nu au facut niciun efort pentru a vinde acest film publicului feminin (ce reprezinta peste 50% din publicul american), in ciuda rolului important pe care il joaca Charlize Theron, care o interpreteaza pe Imperator Furiosa. Urmarit de un trecut turbulent, Mad Max prefera sa calatoresca de unul singur si sa nu isi faca prieteni. In ciuda convingerilor sale, se alatura unui grup de supravietuitori ai desertului, condusi de implacabila luptatoare Imperator Furiosa. Acestia sunt urmariti permanent si atacati de tiranul Immortan Joe care ii suspecteaza ca i-au furat cea mai de pret posesie, precizeaza site-ul cinemagia.ro. In "Mad Max: Drumul Furiei", cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpreteaza rolul principal, iar din distributie mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Houllt, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman si Rosie Huntington-Whiteley.

Filmul "Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron" se mentine pe locul al cincilea, cu incasari de 10,9 milioane de dolari de vineri pana duminica. Lungmetrajul "The Avengers: Age of Ultron", inspirat din universul benzilor desenate publicate de grupul Marvel, prezinta noile aventuri ale super-eroilor Captain America, Iron Man si Black Widow -, interpretati de Chris Evans, Robert Downey Jr., respectiv Scarlett Johansson - care lupta impotriva teribilului Ultron. Potrivit site-ului cinemagia.ro, doritor sa se retraga din activitate ca Iron Man, Tony Stark il creeaza pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenta artificiala. Acesta ar trebui sa evalueze pericolele si sa controleze armata de roboti a lui Stark, doar ca Ultron va declara curand razboi rasei umane. Dotat cu puteri nebanuite si invincibil in invelisul sau de adamantium, robotul se arunca impotriva New York-ului, Razbunatorii fiind singurii in stare sa tina piept extraordinarei amenintari.

Pe pozitia a sasea s-a situat premiera "Aloha", de Cameron Crowe, cu incasari de 10 milioane de dolari in cinematografele nord-americane, de vineri pana duminica. Cu Alec Baldwin, Bradley Cooper si Emma Stone in rolurile principale, filmul prezinta povestea unui renumit contractor al armatei americane care revine in locurile in care a trait cele mai mare succese din cariera sa militara. Barbatul reinnoada legatura cu o fosta mare dragoste, dar, in acelasi timp, se indragosteste de supraveghetoarea lui, potrivit cinemagia.ro.

Filmul horror "Poltergeist", cu Sam Rockwell si Rosemarie DeWitt in distributie, s-a situat pe locul al saptelea, cu incasari de 7,8 milioane de dolari. Remake al filmului cu acelasi titlu din 1982, filmul "Poltergeist" il are ca protagonist pe Eric Bowen, un tata care dupa ce isi pierde locul de munca se muta impreuna cu familia intr-un oras nou si incearca sa croiasca pentru aceasta un nou inceput. Totul decurge normal, pana cand fiica sa, Madison, este rapita, lucru ce il face pe Eric sa inteleaga cat de importanta este pentru el familia, informeaza site-ul cinemagia.ro.

Drama "Departe de lumea dezlantuita/ Far from the Madding Crowd", regizata de Thomas Vinterberg, s-a situat pe pozitia a opta, cu incasari de 1,4 milioane de dolari de vineri pana duminica. In Anglia victoriana, independenta si incapatanata Bathsheba Everdene atrage trei pretendenti foarte diferiti: Gabriel Oak, un crescator de oi, Frank Troy, un sergent nesabuit, si William Boldwood, un burlac prosper si matur. Filmul ii are in distributie pe actorii Carey Mulligan, Juno Temple, Michael Sheen si Tom Sturridge.

Comedia "Hot Pursuit: Urmarire periculoasa/ Hot Pursuit", in care Reese Witherspoon interpreteaza rolul unei politiste cinstite, insarcinata cu protejarea sotiei unui mafiot, interpretata de Sofia Vergara, a pierdut alte trei pozitii si a coborat pe locul al noualea in box office-ul nord-american, cu incasari de 1,3 milioane de dolari. Marcata de o lipsa vadita de originalitate si generand cronici profund negative din partea criticilor de cinema - "Cer sa mi se dea inapoi cele 87 de minute din viata mea furate de acest film", spunea un critic al site-ului specializat Deadline -, aceasta comedie a fost realizata cu un buget de productie de 35 de milioane de dolari. Pelicula ar putea sa isi acopere totusi bugetul de productie gratie box office-ului international, mai ales celui din America de Sud, unde Sofia Vergara este extrem de populara.

Citeste si:

    Filmul de animatie "Acasa/ Home", regizat de Tim Johnson si produs de studiourile DreamWorks Animation, se mentine pe locul al zecelea, cu incasari de 1,15 milioane de dolari. Potrivit specialistilor in domeniu, succesul de casa al acestei pelicule se explica si prin faptul ca, de aceasta data, producatorii americani au decis sa se adreseze si publicului hispanic si celui feminin, care reprezinta un segment semnificativ din populatia din Statele Unite, impunand pe marele ecran o eroina care nu mai este o printesa blonda cu ochi albastri, nici un luptator musculos si curajos, ci o fetita creola, cu parul carliontat si tenul masliniu. Acest film de animatie a beneficiat, de asemenea, de o distributie impresionanta, iar printre actorii care si-au imprumutat vocile unor personaje din "Home" se afla cateva nume mari din industria de divertisment, precum Rihanna, Jim Parsons si Jennifer Lopez. Filmul spune povestea unor extraterestri, care, pentru a scapa de o rasa inamica, decid sa se ascunda pe Pamant.

    Citeste si:

      Foto: Facebook/San Andreas

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


      Setari Cookie-uri