Cineastul canadian James Cameron lucreaza in prezent la realizarea a trei continuari ale superproductiei din 2009 "Avatar", pe care intentioneaza sa le lanseze in trei ani consecutivi. Initial, "Avatar 2" ar fi trebuit sa fie lansat la sfarsitul anului 2016, insa regizorul canadian a preferat sa amane aceasta lansare pana in decembrie 2017, relateaza Mediafax.

Filmul stiintifico-fantastic "Avatar" are o actiune plasata in secolul al XXII-lea, pe o planeta cu vegetatie luxurianta, populata de extraterestri care trebuie sa se apere si sa lupte contra unei invazii umane. Studiourile Fox au anuntat ca vor produce trei continuari ale filmului "Avatar", iar James Cameron i-a angajat pe scenaristii Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver si Shane Salerno pentru a colabora cu ei la scrierea scenariilor pentru "Avatar 2", "Avatar 3" si "Avatar 4".

Actorul Sam Worthington, protagonistul filmului, a dezvaluit intr-un interviu recent ca cele trei continuari vor fi filmate impreuna, fara pauze intre ele. Lansat in 2009, "Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 2,7 miliarde de dolari. Lungmetrajul a primit in anul urmator noua nominalizari la premiile Oscar si a castigat trei trofee, in categorii tehnice. James Cameron a turnat aceasta pelicula in Noua Zeelanda si a anuntat ca cele trei continuari ale filmului original vor fi turnate in aceeasi tara, dupa ce a primit facilitati fiscale importante din partea guvernului loc