Ultimul episod al emisiunii "Top Gear" care a fost prezentat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May a fost vizionat de 5,3 milioane de telespectatori britanici ai postului BBC, informeaza Mediafax, care citeaza contactmusic.com.

Acel episod special a fost difuzat duminica, intre orele 20.00 si 21.15, in Marea Britanie si a obtinut 23% share.

Spectatorii au vizionat un montaj de secvente care au fost filmate pentru ultimul episod in doua parti din actualul sezon al emisiunii "Top Gear", inainte de demiterea lui Jeremy Clarkson, in urma unei altercatii cu unul dintre producatorii show-ului TV. In momentul de maxima audienta, peste 5,8 milioane de britanici au urmarit acest program al postului BBC, luandu-si astfel la revedere de la popularul trio de prezentatori, care a lucrat la aceasta emisiune incepand din anul 2003.

Dupa difuzarea episodului, Jeremy Clarkson a publicat urmatorul mesaj pe Twitter: "Multe multumiri pentru tot sprijinul si incurajarile voastre de-a lungul anilor. Sunt trist si imi pare rau ca s-a incheiat in acest fel".

Cu cateva ore inainte de difuzarea emisiunii, Jeremy Clarkson a acuzat postul BBC, tot prin intermediul unui mesaj pe Twitter, ca nu promoveaza suficient acel ultim episod: "Este ciudat faptul ca BBC News minimalizeaza importanta ultimului episod «Top Gear» de diseara. Oare directorii de acolo nu-si doresc o audienta mare din anumite motive?".

Prezentatorul de radio si televiziune Chris Evans a fost desemnat recent in calitate de prezentator principal al emisiunii "Top Gear", al carei urmator sezon va fi difuzat anul viitor. Potrivit presei britanice, Chris Evans a semnat un contract pe trei ani si va prezenta o versiune diferita a show-ului TV, alaturi de alti coprezentatori, ale caror nume nu au fost deocamdata anuntate.

Casele de pariuri britanice au inceput deja sa mizeze pe esecul lui Chris Evans. Casa William Hill ofera o cota de 1/2 pentru ipoteza in care primul episod prezentat de Evans va obtine o audienta mai mica decat ultimul episod prezentat de Clarkson. Cota pentru situatia contrara este de 6/4.

Alte surse spun ca prezenta lui Chris Evans in aceasta emisiune va atrage un numar mai mare de telespectatoare, care au refuzat sa urmareasca aceasta emisiune in trecut, din cauza unor comentarii sexiste facute de Jeremy Clarkson.

BBC a anuntat, pe 25 martie, ca a decis sa nu reinnoiasca contractul lui Jeremy Clarkson pentru "Top Gear", dupa ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producatorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporatiei britanice de media, aceasta decizie nu a fost luata cu usurinta. Hall a precizat insa ca "a fost depasita o limita" si acest lucru nu poate fi "trecut cu vederea", potrivit bbc.com.

La fel ca in cazul lui Jeremy Clarkson, contractele lui James May si Richard Hammond cu BBC s-au incheiat si ar fi trebuit renegociate. Insa acestia au refuzat sa revina in postura de prezentatori ai "Top Gear" fara Clarkson.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite si atitudinea acerba impotriva conceptului de "corectitudine politica".
Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, dupa ce a fost acuzat ca a folosit o expresie rasista in timp ce filma un episod din emisiunea "Top Gear". Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lunga de momente controversate - intens comentate si criticate - in care a fost implicat starul britanic.

Pe de alta parte, pe 16 iunie, BBC a anuntat oficial ca prezentatorul de radio si televiziune Chris Evans va prezenta emisiunea "Top Gear", in locul lui Jeremy Clarkson.

Chris Evans a semnat un contract pe trei ani si va incepe filmarile pentru noul sezon "Top Gear" peste cateva saptamani, a precizat BBC.

Noul prezentator de la "Top Gear", pasionat de automobile, s-a declarat extrem de incantat de faptul ca a intrat in echipa acestui show TV, despre care a spus ca este emisiunea sa preferata.

"Va promit ca voi face tot ce voi putea pentru a respecta lucrurile care au mers bine in trecut si pentru a duce acest show TV mai departe", a adaugat Chris Evans.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri