CNA a respins, marti, o solicitare de acordare a unei licente audiovizuale televiziunii Linkpress TV, al carei director general este fostul candidat la Presedintie Mirel Mircea Amaritei, impotriva caruia, in 2013, procurorii au inceput urmarirea penala in dosarul insolventei Realitatea Media.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, o solicitare a societatii Linkpresstv SRL din Bucuresti, pentru lansarea televiziunii generaliste Linkpress TV din Bucuresti. La sedinta CNA au participat reprezentantii acestei societati, respectiv Mirel Mircea Amaritei, directorul Linkpress TV, Dragos Vasilescu, directorul editorial, si Eugen Ionescu, directorul tehnic, relateaza Mediafax.

Potrivit dosarului depus la CNA, asociatul unic al societatii Linkpresstv SRL este Maricel Coman, iar investitia initiala in lansarea televiziunii Linkpress TV ar fi de 850.000 de euro.
In fata CNA, Mirel Mircea Amaritei a spus ca activitatea Linkpress TV a inceput inainte de solicitarea licentei pentru aceasta televiziune. "Ne-am desfasurat mai mult activitatea pe internet (...) Putem transmite live din orice loc, ceea ce ne face sa avem acces foarte usor la informatii in timp real. Strategia este bazata pe programe la cerere (...) Programele vor fi solicitate si votate de utilizatori. Ei isi vor construi propria structura, votand dinainte imbinand internetul cu televiziunea clasica", a spus Mirel Mircea Amaritei.

Membrii CNA i-au spus insa ca structura de programe a unei televiziuni nu poate fi modificata fara a avea aprobarea prealabila a Consiliului. "Structura serviciului de programe nu o schimbi un an de la primirea licentei. Ce doresc oamenii astia este in afara legii", a spus membrul CNA Monica Gubernat.

In schimb, Mirel Mircea Amaritei a afirmat: "Telespectatorii Linkpress TV isi vor crea propriul program si, conform legii, vom anunta la CNA noua grila de programe. Isi vor crea la modul general ceea ce vor sa vizualizeze". Potrivit acestuia, echipa televiziunii va fi formata din aproximativ 20 de angajati. "Vom avea putini angajati, pana in 20, deoarece ne bazam foarte mult pe tehnologie", a explicat Mirel Mircea Amaritei.

De asemenea, Dragos Vasilescu, directorul editorial al Linkpress TV, a spus ca colegii sai au realizat multe reportaje care ar urma sa fie difuzate la aceasta televiziune. "Avem colegi care lucreaza de un an de zile la aceste reportaje", a spus acesta. In urma discutarii solicitarii, CNA a decis sa respinga cererea de acordare a licentei Linkpress TV. Un singur membru al CNA, Radu Calin Cristea, a votat pentru acordarea acestei licente, in timp ce restul membrilor prezenti la sedinta de marti (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu si Dorina Rusu) au votat "impotriva".

Avocatul Mirel Mircea Amaritei, presedintele Partidului Prodemo, a candidat la functia de presedinte al Romaniei la alegerile din 2014, primind in urma primului tur de scrutin 7.895 de voturi (0,08%). Pe de alta parte, in 2013, impotriva lui Mirel Mircea Amaritei, a lui Maricel Pacuraru si a lui Sorin Ionut Barbu, procurorii au inceput urmarirea penala in dosarul insolventei Realitatea Media SA. Cei trei au fost acuzati ca, in cadrul procedurii insolventei Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri