Regizorul James Cameron si fratele sau, John Cameron, sunt acuzati de frauda de o companie producatoare de tigari electronice, care le cere despagubiri de 1 miliard de dolari, informeaza contactmusic.com.

Proprietarii Safe Cig sustin ca l-au angajat pe John Cameron, fratele regizorului, in anul 2011 pentru a conduce compania, dupa ce acesta a promis ca relatiile sale din lumea Hollywoodului il vor ajuta sa creasca profitul afacerii, potrivit Mediafax.

In schimb, sustin acestia, John a cheltuit milioane de dolari nejustificat, ducand compania spre faliment, si a complotat cu fratele sau, regizorul James Cameron, sa preia controlul asupra brandului, dupa ce, in mod voit, nu a platit un imprumut facut de acesta din urma si a complotat pentru crearea unei firme care sa concureze cu Safe Cig, prin furtul si distrugerea activelor.

"Aceasta conspiratie pentru a frauda, a incalca termenii contractului este ostentativa si intentionata, aducand companiei prejudicii de milioane de dolari", se arata in raportul intocmit de Safe Cig. Reprezentantii companiei cer 500 de milioane de dolari drept despagubiri pentru prejudiciu si aceeasi suma pentru daune. Fratii Cameron nu au facut deocamdata nicio declaratie.

Regizorul James Cameron, in varsta de 61 de ani, a mai fost implicat in diverse procese legate de filmele sale. In urma cu un an, o femeie l-a dat in judecata, acuzandu-l ca i-a "furat" o idee originala pentru a scrie scenariul filmului "Titanic 3D", cerandu-i acestuia daune in valoare de 1 miliard de dolari.

In luna ianuarie 2014, cineastul a castigat procesul pe care i l-a intentat, in decembrie 2011, scenaristul Bryant Moore, care l-a acuzat pe regizorul canadian ca i-a furat scenariul pentru filmul "Avatar" si i-a cerut despagubiri de 2,5 miliarde de dolari. Bryant Moore l-a dat in judecata pe James Cameron sustinand ca regizorul canadian ar fi preluat conceptul filmului "Avatar" din doua scenarii care ii apartin, "Aquatica" si "Descendants: The Pollination".

De asemenea, in decembrie 2011, Eryc Ryder a depus plangere la tribunal pentru similaritatile dintre filmul "Avatar" si scenariul scris de el pentru filmul "KRZ 2068", iar, in iulie 2013, artistul britanic Roger Dean l-a dat in judecata pe regizorul canadian deoarece acesta i-ar fi copiat ideile in film, cerand despagubiri in valoare de 50 de milioane de dolari.s_bukley / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri