Acuzat ca in urma cu o luna a filmat, dar nu a prezentat cazul unui politist care facea parte din coloana oficiala a ministrului de interne Gabriel Oprea si care a fost lovit, TVR precizeaza ca accidentul nu a fost unul grav.

“Referitor la criticile aduse privind nedifuzarea de unui accident in Jurnalul TVR din data de 21 septembrie in care a fost implicat un politist, facem urmatoarele precizari. O echipa TVR a fost trimisa sa filmeze urmarile unui accident pe Calea Victoriei, in urma sesizarii facute de unul dintre reporterii televiziunii, aflat in zona. In imaginile surprinse de cameramanul TVR apar masina avariata si cativa politisti de la Brigada Rutiera. Din informatiile obtinute ulterior, era vorba despre un motociclist de la Politia Rutiera, acrosat de un autoturism. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca a prezentat accidentul drept unul usor, fara urmari grave pentru partile implicate si nu a oferit alte detalii. Tinand cont de celelalte subiecte ale zilei si de faptul ca nu erau consecinte grave, s-a luat decizia de a nu include subiectul in emisiunile informative din ziua respective”, afirma oficialii TVR.

Reactia Televiziunii Romane a venit dupa ce site-ul economic Profit.ro a publicat informatia potrivit careia in urma cu o luna Dorel Moraru, un politist care insotea pe motocicleta coloana oficiala a ministrului de interne Gabriel Oprea, a fost lovit in trafic.

Stelian Tanase, fostul sef al TVR, il acuza pe Oprea de demiterea sa

De altfel, tot in urma cu o luna, Stelian Tanase, fostul presedinte si director general al TVR, il acuza pe Gabriel Oprea ca este in spatele demiterii sale de la sefia televiziunii publice.

”Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediata este conflictul cu generalul Oprea. Intr-o zi m-a sunat sa-mi spuna ca seara la stiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus ca numai televiziunea de stat il ataca pe el. Era foarte infierbantat, foarte oparit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus ca nu pot sa scot materiale, ca nu am un control editorial. I-am spus ca daca eu dau telefon la stiri si spun sa nu se mai dea material cu acest subiect, maine suntem amandoi pe prima pagina”, declara Stelian Tanase in urma cu o luna.

In urma cu doua zile, agentul Bogdan Gigina, in varsta de 28 de ani, a murit dupa ce a cazut de pe motocicleta intr-o gropa de pe strada Stirbei Voda din Capitala. Acesta se afla in deschiderea coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea. Initial, Politia Capitalei a precizat ca agentul de la Politia Rutiera era intr-o misiune de fluidizare a traficului, insa astazi a revenit asupra informatiei spunand ca acesta era in coloana ministrului Oprea. Precizarea a venit dupa ce pe Facebook si in presa au aparut reactii ale politistilor nemultumiti ca s-ar incerca o musamalizare a cazului. Ei l-au acuzat pe Oprea ca foloseste abuziv coloana oficiala, de multe ori in scop personal.
Coloana oficiala poate fi utilizata de presedintele Romaniei, presedintele Camerei Deputatilor, presedintele Senatului si premier. In situatii deosebite pot fi escortati si membri ai guvernului, omologi din strainatate si sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania.

Sursa foto: http://stiri.tvr.ro/explicatii-dupa-40-de-ore-de-la-politia-capitalei-despre-tanarul-mort-in-accidentul-de-motocicleta_66663.html

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri