Banca Nationala a Romaniei (BNR) va lansa in circuitul numismatic, incepand cu data de 18 septembrie, o emisiune cu tematica daco-romana ce cuprinde patru replici dupa monede romane antice, emise ulterior cuceririi Daciei de catre imparatul Traian.

Emisiunea va marca implinirea a 1900 de ani de la inceperea romanizarii Daciei si a latinizarii spatiului carpato-dunarean. Avand in vedere originea latina comuna a limbilor romana si franceza, Banca Nationala a Romaniei lanseaza aceasta emisiune numismatica in preajma celei de-a XI-a Reuniuni a Organizatiei Internationale a Francofoniei, care va aduce la Bucuresti sefi de state din 63 de tari ale lumii, informeaza Rompres.

Monedele vor fi lucrate atat in aur, cat si in argint. Fiecare replica, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de un certificat de autenticitate, redactat in limba romana si in limba franceza, semnat de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si de casierul central, precum si de o brosura de prezentare a acestei emisiuni numismatice. Replicile vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac va fi inscriptionata sigla BNR.

Grafica replicilor este protejata prin inregistrare la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci din Romania. Falsificarea sau contrafacerea acestor monede constituie infractiune si se pedepseste conform legii. Lansarea in circuitul numismatic a replicilor dupa monede romane antice, emise ulterior cuceririi Daciei de catre imparatul Traian, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Festivalul de Film şi Istorii Râşnov se va desfăşura anul acesta în două etape
Setari Cookie-uri