BBC Entertainment si-a incetat emisia in Romania, luni seara, dupa ce, anul trecut, compania BBC Worldwide Channels a anuntat ca aceasta televiziune se va inchide, din 2016, in Europa Centrala si de Est.

BBC Worldwide Channels, compania prin care British Broadcasting Corporation (BBC) isi desfasoara operatiunile comerciale la nivel international, a anuntat anul trecut ca BBC Entertainment se va inchide in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, incepand cu 1 ianuarie 2016, scrie Mediafax.

Totusi, in Romania, BBC Entertainment a continuat sa functioneze si dupa 1 ianuarie, incetandu-si emisia abia luni seara. Reprezentantii BBC au declarat ca emisia nu a fost oprita pe 1 ianuarie, asa cum fusese anuntat initial, ci pe 4 ianuarie, din cauza unor aspecte tehnice.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, in grila RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu din Romania, in functie de numarul de abonati, BBC Entertainment nu a fost inlocuita cu nicio alta televiziune. In schimb, in grilele RCS&RDS continua sa fie prezente BBC Earth si BBC World News.

Televiziunea BBC Entertainment, care difuzeaza comedii si drame britanice produse de BBC si de cele mai importante companii de productie independente din Marea Britanie, s-a lansat in Romania pe frecventa sa paneuropeana in 2009.

Pe 1 decembrie 2012, BBC Entertainment si-a dezvoltat prezenta la nivel national odata cu intrarea pe retelele de cablu ale RCS&RDS. Atat BBC Entertainment, cat si o alta televiziune detinuta de corporatia britanica - BBC Knowledge (care, pe 14 aprilie 2015, s-a transformat in BBC Earth) - au intrat in grilele RCS&RDS dupa ce operatorul de cablu a scos din toate retelele sale din Romania si Ungaria toate canalele din portofoliul Discovery.

Dupa inchiderea BBC Entertainment, corporatia britanica de media va continua sa fie prezenta in Romania atat prin intermediul BBC Earth (care a inlocuit BBC Knowledge) si BBC World News, dar si prin intermediul programelor sale care sunt achizitionate si difuzate de alte televiziuni care emit pe piata audiovizualului romanesc.

Inchiderea BBC Entertainment este in concordanta cu actuala strategie globala a BBC Worldwide, care a fost dezvaluita in 2013. Aceasta este concentrata pe trei zone de interes: premium drama, factual si factual entertainment. Acest lucru a dus la lansarea unor branduri globale noi - BBC First, BBC Earth si BBC Brit -, care sa se alature BBC World News.

Compania a multumit, anul trecut, telespectatorilor BBC Entertaiment, precizand ca atentia BBC se indreapta in prezent pe dezvoltarea BBC First, BBC Earth si BBC Brit. De asemenea, corporatia britanica a precizat ca Europa Centrala si de Est ramane o prioritate pentru BBC Worldwide.

"Continuam sa investim in prezenta noastra in aceasta regiune si am lansat recent brandul factual premium BBC Earth in Romania, Ungaria si Slovenia. BBC Worldwide are parteneriate puternice cu emitatorii locali free to air, retelele Pay TV si platformele digitale din regiune. Multe din programele BBC vor putea fi urmarite in continuare in Europa Centrala si de Est prin acesti furnizori de date", au mai spus, anul trecut, reprezentantii BBC Worldwide. Pe de alta parte, emisia BBC Entertainment va continua in Emiratele Arabe Unite, Turcia, Israel si Europa de Vest.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri