Cristian Dimitriu, directorul editorial al Mediafax Group, compania care detine agentia Mediafax si publicatiile Ziarul Financiar si Gandul, a demisionat invocand faptul ca viziunea sa despre conducerea trustului nu mai corespunde cu cea a proprietarului Adrian Sarbu, potrivit unui anunt publicat pe reteaua de socializare Facebook. Managerul a declarat pentru wall-street.ro ca si-ar dori ca in continuare sa lucreze tot in presa.

Dimitriu si-a depus demisia in aceasta dimineata. Intrebat cand a luat insa aceata decizie, fostul director editorial al Mediafax Group, a afirmat ca in ultimul timp s-a gandit de mai multe ori la aceasta optiune.

Cand a decis sa demisioneze

“M-am gandit si in urma cu an si jumatate cand au inceput anchetele”, a afirmat managerul pentru wall-street.ro.

Cristi Dimitriu lucra in cadrul companiei Mediafax Group de 21 de ani, el incepandu-si cariera in cadrul agentiei de presa cu acelasi nume. In 1997 a devenit sef al departamentului politic al agentiei, urmand apoi functiile de redactor-sef adjunct, redactor-sef si director general al agentiei. In 2011 a devenit director editorial al intregii companii de presa Mediafax Group.

Pe pagina sa de socializare Cristi Dimitriu a declarat ca demisionat pentru ca viziunea sa despre conducerea companiei nu mai corespunde cu cea a proprietarului, Adrian Sarbu.

"Imi dau demisia pentru ca viziunea mea asupra viitorului agentiei si in privinta modului in care se conduce un business de media nu mai corespunde cu cea a patronului. Nu mai corespunde de mai mult timp, dar am muncit si am sperat. Insa regula este ca patronul detine business-ul si cel care nu mai e de acord pleaca. Cu inima grea, dar pleaca. Orice as face in viitor voi fi legat sufleteste de Mediafax, la fel ca multi fosti si actuali colegi. Cred in presa facuta temeinic, cu seriozitate, pasiune si talent. Fara parti-pris-uri politice sau de orice alta natura", a scris Dimitriu pe Facebook.

Nu spune care sunt diferentele de viziune fata de cele ale lui Adrian Sarbu

Intrebat de wall-street.ro care este viziunea despre presa a lui Adrian Sarbu, proprietarul Mediafax Group, si care sunt diferentele fata de viziunea sa, Dimitriu a spus ca nu poate oferi mai multe detalii.

“Nu pot sa dau detalii despre acest lucru, poate o sa spun candva. Acum sunt intr-un proces de demisie, sunt discutii cu oamenii”, a explicat managerul.

In ultimele doua zile mai multi oameni cheie din conducerea agentiei au demisionat. Astfel, ieri si-a anuntat demisia Mona Hera, redactor-sef al agentiei Mediafax, iar potrivit unor surse din presa astazi a demisionat si Livia Ispas, redactor-sef adjunct al agentiei. De asemenea, in ultimele luni alti jurnalisti si manageri cunoscuti ai Mediafax Group au plecat. Printre acestia se numara Claudiu Pandaru, Florin Negrutiu sau Cristian Tudor Popescu. Cei trei au plecat catre televiziunea de stiri Digi 24 si au lansat si o platforma de comentarii Republica.

Discutie reporter- Cristi Dimitriu:

Cand ati decis sa demisionati?

Am demisionat astazi, dar m-am gandit de mai mult timp. De mai multe ori. M-am gandit si in urma cu an si jumatate cand au inceput anchetele.

Ce inseamna aceste diferentele de viziune intre dvs si proprietarul Adrian Sarbu? Cum vede domnul Sarbu conducerea companiei?

Nu pot sa dau detalii despre acest lucru, poate o sa spun candva. Acum sunt intr-un proces de demisie, sunt discutii cu oamenii”.

Ce veti face in continuare? Veti merge spre domeniul comunicarii? Ramaneti in presa?
O sa fac si comunicare…eu as vrea sa raman in presa?

Aveti oferte, ati primit pana acum? Va ganditi sa mergeti catre Republica sau Digi 24, acolo au mers majoritatea fostilor colegi?
Oferte sunt. Nu ma duc la Republica. La Digi nu pot sa spun.

Vor mai pleca si alti oameni? Care este atmosfera in redactie?
Cand pleaca sefii, te poti astepta sa plece si alti oameni. Atmosfera este destul de tensionata.

Sursa foto: Contul de Facebook al lui Cristi Dimitriu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri