O constelatie aflata in apropierea planetei Marte a primit numele David Bowie, initiativa apartinand postului de radio Studio Brussel si MIRA Public Observatory, informeaza billboard.com.

Constelatia, formata din sapte stele, are forma asemanatoare simbolului folosit pentru trasnet care apare pictat pe chipul lui David Bowie pe coperta albumului "Aladdin Sane", aparut in 1973, potrivit Mediafax. In plus, postul Studio Brussel si MIRA Public Observatory au lansat pagina web stardustforbowie.be, unde fanii lui David Bowie pot adauga piesele preferate din repertoriul artistului britanic si pot lasa un scurt comentariu.

"Nu a fost usor sa determinam stelele potrivite", a declarat Philippe Mollet, reprezentant al MIRA. "Studio Brussel ne-a solicitat sa ii oferim lui Bowie un loc unic in galaxie. Pornind de la mai multe albume ale sale, am ales sapte stele - Spica, Sigma Librae, Beta triangulum autrini, Delta Octantis, SAO 241 641, Zeta Centauri si SAO 204 132 - din vecinatatea planetei Marte", a mai spus acesta.

Intre timp, o persoana din Marea Britanie a lansat o petitie prin care cere ca planta Marte sa fie botezata dupa artistul care a incetat din viata pe 10 ianuarie, iar aceasta a adunat pana in prezent aproximativ 5.000 de semnatari. O alta petitie, care a strans peste 25.000 de semnaturi, sustine campania prin care se solicita ca figura lui David Bowie sa apara pe bancnota de 20 de lire streline, inlocuindu-l pe economistul si filosoful scotian Adam Smith, al carui chip este imprimat pe aceasta din 2010.

David Bowie a fost cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat numeroase premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii si cunoscut pentru reinventarea periodica a stilului sau, Bowie este considerat un influent inovator in muzica.

Citeste si:
Traim pe datorie: Resursele planetei pentru un an, consumate in 7 luni
Omenirea traieste ''pe...

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vasta paleta de forme de arta, filosofie si literatura. El a fost, de asemenea, actor de film si teatru, regizor si realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numara "Space Oddity" (1969), "The Man Who Sold the World" (1970), "Ziggy Stardust" (1972), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) si "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vandut in peste 150 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent material discografic, al 28-lea din cariera, intitulat "Blackstar", a fost lansat pe 8 ianuarie, ziua in care artistul a implinit varsta de 69 de ani. Muzicianul britanic David Bowie a murit dupa o lupta de 18 luni cu cancerul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Trump contrazice planurile NASA de aselenizare