In opinia lui Dragnea, insolventa s-ar putea sa fie singura solutie.

"Obiectivul nostru ramane același: sa salvam TVR. Deja colegii au și inceput sa elaboreze amendamentele la lege in asa fel incat, chiar daca intra in insolventa, sa nu poata sa mearga mai departe spre faliment. O sa aprobam o situatie speciala pentru TVR pentru ca este institutie de interes national, de interes public. Este pacat ca s-a ajuns aici si este pacat ca Guvernul nu vrea sa se implice. Schimbarea legii de functionare a TVR este in Parlament acum", a afirmat liderul social-democrat, informeaza Mediafax.

Potrivit lui Dragean, PSD este interesat in depolitizarea conducerii TVR.

"Consiliul de Administratie va fi format numai din reprezentanti stabiliti de Parlament, dar TVR sa fie condus de un manager desemnat de Consiliul de Administratie in baza unui concurs de proiecte de management. (...) Si radioul public trebuie depolitizat", a afirmat liderul PSD.

Citeste si:

Intrebat de jurnalisti daca PSD sustine varianta de majorare a taxelor pe care populatia le platește catre TVR, Liviu Dragnea a rapuns: "categoric nu”.

“Nu este nevoie sa mai punem taxe, daca nu gasim alta solutie, ramanem la solutia insolventei. (...) Trebuie o alta abordare manageriala, dar nu putem pune populatia se pregateasca neperformanta", a afirmat Dragnea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca va propune, luni, Legislativului un pachet de modificari legislative la Legea de functionare a Televiziunii, in asa fel incat sa poata fi demarata procedura de insolventa, dar sa fie exclus falimentul TVR prin lege.

Sursa foto: Mediafax Foto