Supereroi care au existat de multa vreme fiecare in lumea lui, doi legendari cavaleri ai binelui se inclesteaza unul contra celuilalt in filmul "Batman vs Superman: Dawn of Justice" (”Batman versus Superman. Zorile Dreptatii”), cei doi avand de infruntat, totodata, consecintele propriilor actiuni din trecut, scrie Reuters.

"Batman vs Superman," cu premiera in Statele Unite in 25 martie, incepe cu scena din finalul productiei din 2013, "Man of Steel" (”Omul de Otel”), lupta dintre Superman si generalul Zod, care provoaca distrugeri masive in orasul Metropolis. Aflat in acel moment pe strazile orasului, Bruce Wayne, alter ego-ul lui Batman, este martorul distrugerii cladirii propriei companii si il invinuieste pe Superman pentru moartea civililor, acesta fiind motivul care va declansa ulterior inclestarea celor doi supereroi, potrivit News.ro.

"Sunt un adept convins al sublinierii consecintelor pe care le au actiunile celor doi eroi", a declarat pentru Reuters regizorul Zack Snyder. "Fara a intelege consecintele, ei par cumva iresponsabili, adepti ai violentei neconditionate".

Un Batman mai in varsta si mai obosit, interpretat de Ben Affleck, planuieste sa il distruga pe Superman – interpretat de Henry Cavill - intersectandu-se cu Lex Luthor, aici un antreprenor psihopat si pasionat de tehnologie (Jesse Eisenberg), precum si cu alunecoasa Diana Prince, alter ego-ul Femeii Minune (Wonder Woman) interpretata de Gal Gadot.

Intre timp, Superman se confrunta si cu un discurs public din ce in ce mai puternic impotriva actiunilor sale, un senator al Statelor Unite fiind chiar hotarat sa il aduca in fata justitiei. "Intotdeauna a existat un fel de concurenta intre Batman si Superman, iar fanii s-au intrebat: cine ar castiga intr-o lupta intre cei doi?" spune Cavill.

Frica este sentimentul care sta la baza rivalitatii dintre cei doi supereroi, considera Affleck. "Felul in care reactionam atunci cand ne este frica scoate la iveala cateodata tot ce este mai rau in noi… iar violenta devine inevitabila".

Va fi, asadar, o noua perspectiva asupra seriei de filme cu supereroi "Avengers" (Razbunatorii) produsa de Marvel, care a avut un succes de box-office masurat in miliarde de dolari de-a lungul ultimilor ani, comenteaza Reuters.

"Batman vs Superman" deschide drumul altor filme care vor fi produse de Warner Bros: "Wonder Woman" (”Femeia Minune”, anuntat pentru 2017) si "The Justice League Part One" (”Liga Justitiarilor. Partea Intai”).

Povestile cu supereroi sunt deserori vazute ca o oglinda a starii societatii, incepand cu aparitia seriei de benzi desenate cu Superman in 1938, considerata un raspuns la nevoia de supereroi salvatori pe care o avea America in timpul marii crize economice.

Eisenberg spune ca "Batman vs Superman" poate fi vazut ca o reflexie a societatii americane contemporane, avandu-l in vedere mai ales pe machiavelicul Luthor, pe care-l descrie ca un "xenofob clasic", care instiga temerile oamenilor fata de "straini", in cazul de fata Superman.

"Cred ca daca veti privi la unele dintre cele mai dezgustatoare discursuri politice, cel putin din America zilelor noastre, veti recunoaste acest lucru", a concluzionat Eisenberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri