Fundatia Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS) lanseaza campania nationala Viata sanatoasa incepe la masa, menita sa promoveze un comportament alimentar echilibrat
Campania Viata sanatoasa incepe la masa, initiata de Fundatia pentru Alimentatie Sanatoasa, isi doreste sa raspunda intrebarilor legate de obiceiurile alimentare si sa promoveze un stil de viata corect , evidentiind rolul fiecarui nutrient ca parte a unei alimentatii echilibrate. De altfel, prin toate programele implementate pana in acest moment, Fundatia a aratat importanta unei alimentatii corecte in eviatarea bolilor metabolice si de nutritie, demonstrand necesitatea studierii factorilor de risc nutritional in etiologia bolilor cardiovasculare si digestive.

Alimentatia este unul dintre domeniile cele mai supuse erorilor in zilele noastre. Societatea moderna aflata sub semnul vitezei ne determina de cele mai multe ori sa uitam de importanta acesteia. Mancam fara sa tinem cont ce, cand si unde. Iar cea mai frecventa greseala este aportul prea mare de glucide, cu efectele nocive pe care le cunoastem cu totii dar nu le constientizam. De aceea dorim sa atragem atentia asupra importantei alimentatiei echilibrate, si sa-i invatam pe cei interesati cum sa-sitransforme obiceiurile alimentare de zi cu zi in unele sanatoase, a declarat Prof. Univ. Doctor Dan Mircea Cheta, presedinte al FPAS, intr-un comunicat al companiei.

Principalul obiectiv al campaniei este legat de informarea si educarea cu privire la definirea echilibrului alimentar, contine recomandari pentru o alimentatie echilibrata, din punct de vedere al tipurilor de substante nutritive si al grupelor de alimente, benefice sanatatii, promoveaza comportamentul alimentar sanatos, raportat la principiile de baza in alimentatie, numarul meselor zilnice, respectarea orelor de masa si importanta micului dejun ca parte a unei alimentatii corecte.

Desfasurata in mai multe etape, dintre care prima va dura pana la sfarsitul anului, campania va aborda mai multe subiecte precum grupele de alimente, tipuri de nutrienti, alimentatia pe grupe de varsta si bolile si nutritia.

FPAS este o organizatie neguvernamentala si non-profit. Obiectivul principal al FPAS este sa promoveze o alimentatie sanatoasa in randul populatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri