In perioada 3-7 octombrie, in cadrul Complexului Expozitional Romexpo - Targul International Bucuresti, se desfasoara cea de a zecea editie a expozitiei internationale de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi ľInventika 2006.

Este un eveniment care reuneste persoane fizice, inventatori si inovatori, pe de o parte, si beneficiarii de drept ai creativitatii celor dintai, respectiv firmele din sectorul productiv, pe de alta parte, informeaza Rompres. La aceasta editie a expozitiei s-au inscris, pana in prezent, 39 participari individuale sau de grup cu peste 210 de inventii din Croatia, Republica Moldova, Romania, Rusia, Ungaria, Ucraina, Polonia, Serbia, Iran si Taiwan.

In cadrul Inventika 2006, Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala (OMPI) va oferi doua premii: unul pentru cel mai remarcabil inventator si altul pentru cea mai buna femeie inventator. Fiecare premiu va consta intr-o medalie OMPI, un certificat OMPI semnat de directorul general si un premiu in valoare de 500 dolari. De asemenea, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) va acorda premiul AGEPI si trei medalii. Totodata, in perioada de desfasurare a expozitiei internationale de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi, functioneaza si serviciul Bursa de Contacte (Business Meeting Point) care isi propune sa faciliteze contactele de afaceri dintre vizitatorii specialisti si expozanti.