SBS Broadcasting, lider pe piata radio din regiunea Scandinava

Trustul SBS Broadcasting a finalizat, joi, achizitia pachetului de actiuni al SBS Radio si a devenit lider al pietei radio din regiunea Scandinavica si al doilea trust media din Europa, dupa colosul francez Lagardere.

SBS Broadcasting Sarl a anuntat, joi, preluarea ultimului pachet de 28% din actiunile SBS Radio AB, de la Bonnier Gaming AB.

"Prin preluarea tuturor actiunilor SBS Radio si prin achizitia recenta a altor posturi de radio suedeze, SBS si-a extins pozitia pe piata suedeza", a declarat, intr-un comunicat de presa, Patrick Tillieux, director executiv al SBS Broadcasting Group.

Compania SBS Radio AB a fost infiintata in 2003, odata cu fuziunea operatorilor de radio suedezi SBS si Bonnier, anunta NewsIn.

Operatorul radio este lider de audienta in Regiunea Nordica, cu 7,4 milioane de ascultatori pe saptamana, in Danemarca, Suedia, Norvegia si Finlanda. In plus, SBS Radio are operatiuni in Bulgaria, Romania, Grecia si Olanda.

In Romania, SBS Broadcasting detine PrimaTV, TV KLumea si posturile de radio Kiss FM si Magic FM.

Cu o audienta zilnica de aproximativ 100 milioane de radio-ascultatori si telespectatori, trustul media SBS Broadcasting, care detine 18 posturi TV comerciale, 21 posturi TV in sistemul pay-per view, 14 retele de radio si 10 statii radio autonome in Europa centrala si de est, SBS Broadcasting ocupa pozitia a doua in Europa, dupa trustul francez Lagardere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri