Investitori romani de top si oficialitati de prim rang din Romania isi fac intrarea pe piata emirateza. Schimburile comerciale dintre Romania si Emiratele Arabe Unite au depasit, anul trecut, 180 de milioane de dolari

Schimburile comerciale dintre Romania si Emiratele Arabe Unite au depasit, anul trecut, 180 de milioane de dolari, a anuntat Ambasadorul tarii noastre in Emirate, Ioan Emil Vasiliu, in cadrul unor intalniri pe care oficiali si oameni de afaceri romani le-au avut, in aceste zile, cu intreprinzatori din Emirate. Intalnirile sunt prilejuite de Forumul de afaceri organizat de Forum Invest in perioada 31 martie - 5 aprilie la Dubai, Abu Dhabi si Sharjah. Din delegatia romana fac parte ministrul Finantelor, Ionut Popescu si presedintele Comisiei Buget, Finante, Banci din Senat, Varujan Vosganian, alaturi de peste 50 de investitori romani si sefi de patronate. Oficialii si intreprinzatorii romani s-au intalnit cu oameni de afaceri din Emirate la camerele de comert din Abu Dhabi si Dubai si la Departamentul Vamilor din Dubai. Partea romana a primit informatii referitoare la conditiile de investitii si la regimul fiscal din aceasta zona si a invitat oamenii de afaceri din Emirate sa investeasca in Romania avand in vedere momentul prielnic determinat de apropiata aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

Forumul din Emiratele Arabe Unite marcheaza diversificarea destinatiilor alese de Forum Invest, care in ultimii 10 ani a promovat afacerile romanesti in cele mai importante centre economice din lume. Una dintre cele mai bogate tari ale lumii, Emiratele Arabe Unite reprezinta un important element de legatura intre Asia si Occident, oferind totodata importante oportunitati de afaceri intreprinzatorilor romani. Practic, Dubai-ul, prima dintre destinatiile vizate de conferintele de afaceri organizate de Forum Invest in aceasta primavara, reprezinta o filosofie economica unica, dezvoltarea Emiratului nefiind bazata exclusiv pe veniturile din petrol, ci pe dezvoltarea comertului si a serviciilor. Companiile romanesti au patruns deja in Emirate cu produse petroliere rafinate, masini si echipamente si produse din otel. Pe de alta parte, investitiile imobiliare, turismul, productia industriala si plasametele de capital sunt domeniile pentru care emiratezii si-au exprimat deja interesul. Prin deschiderea, in decembrie anul trecut, a ambasadei Emiratelor Arabe Unite la Bucuresti (singura a acestei tari intre Viena si Moscova) s-a dat imboldul necesar dezvoltarii relatiilor bilaterale. Anul trecut, balanta comerciala dintre cele doua tari a fost net in favoarea Romaniei: exportul romanesc in Emirate a totalizat 162,8 milioane de dolari, in timp ce importurile au depasit cu putin 8 milioane de dolari.

Sute de lideri politici din Romania si de pe plan international, analisti economici, jurnalisti si mii de oameni de afaceri au participat de-a lungul timpului la conferintele economice Forum Invest, care propun intalniri de afaceri la nivel inalt, structurate in jurul unei zile de forum de afaceri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si