Primul album color al desenatorului Hergé, aparut in 1948, va fi pus in vanzare, duminica, de casa de licitatie online Catawiki, fiind vorba despre un exemplar care nu are text si care a fost deja estimat la o suma cuprinsa intre 50.000 si 60.000 de euro, informeaza Le Figaro.

"Nu exista decat sapte exemplare in lumea intreaga. Si unul dintre acestea ar trebui vandut aici, duminica, 29 mai, la casa de licitatii Catawiki. Obiectul in chestiune? Un rar exemplar <Tintin in Congo> semnat de Hergé in 1948", informeaza site-ul belgian DH.be, potrivit News.ro.

La aproape 70 de ani de la crearea lui, este o versiune fara text a albumului micului reporter cu suvita blonda, care va fi o bucurie pentru colectionar.
La origine, piesa licitata a fost folosita de casa de licitatie Casterman ca pre-vanzare mondiala la sfarsitul anilor '40, motiv pentru care albumul nu are titlu, text pe coperta si nici in pagini.

"Este primul album Tintin in culori si este aproape nou dupa 68 de ani", a detaliat comisarul Jacques Pels, citat de site-ul belgian. Acesta a adaugat: " Este pentru prima data cand unul dintre cele sapte albume va fi scos pe piata si ne asteptam la un numar mare de colectionari din lumea intreaga care sa liciteze pentru aceasta piesa".

Estimat intre 50.000 si 60.000 de euro, Tintin a avut mereu o cota ridicata printre colectionari.

Pe 30 aprilie, o dubla plansa cu banda desenata "Sceptre d'Ottokar", care apartine cantaretului Renaud, a fost adjudecata contra unui milion de euro la casa de licitatii Artcurial.

Albumul cu "Tintin au Congo" face parte dintr-o vanzare de licitatie care mai cuprinde si o banda desenata originala a albumului lui Bob si Bobette, "L'Ile d'Amphoria". Toate loturile scoase la vanzare la casa de licitatie Catawiki ar putea fi vandute cu mai mult de 300.000 de euro.

Aventurile lui Tintin reprezinta o serie de benzi desenate clasice realizate de artistul belgian Georges Rémi, care le-a creat sub pseudonimul Hergé.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri