”Cinema, Mon Amour”, considerat unul dintre cele mai remarcabile documentare romanesti ale anului trecut, va avea premiera in Regatul Unit, in 22 si 23 iunie, la Festivalul International de Film de la Edinburgh.

Pelicula este o ”induiosatoare scrisoare adresata cinema-ului ca arta si mod de viata”, potrivit Institutului Cultural Roman,care va intermedia intalnirea dintre regizorul Alexandru Blec si cinefili, dupa proiectie, scrie News.ro.

A 70- a editie a Festivalului International de Film de la Edinburgh, cel mai vechi festival de profil European care s-a desfasurat fara intrerupere, are loc in perioada 15 – 26 iunie.

”Cinema, mon amour” a avut premiera in octombrie 2015, la Festivalul DOK Leipzig din Germania, fiind proiectat ulterior in cadrul Festivalului Jaipur IFF din India si DocPoint Helsinki din Finlanda.

Filmul spune povestea lui Victor Purice, manager si cinefil, si a celor doua angajate ale sale, Cornelia si Lorena, care se lupta pentru a pastra deschis cinematograful ”Dacia Panoramic” din Piatra Neamt. Astfel, filmul prezinta povestea intregii retele de cinematografe din Romania, multe dintre ele amenintate cu desfiintarea.

Productia romaneasca a fost distinsa, printre altele, cu Cinema Warior 2016 – Cultural Resistance Award, la Festivalul de Film din Trieste, si cu Premiul Radioteleviziunii croate, in cadrul sectiunii Docu RCB a Festivalului de Film din Sarajevo.

Sursa foto: Fer Gregory/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri