In cautarea valorilor autohtone, ôMari Romaniö este formatul care incita, pune pe ganduri, implica si contrariaza intreaga natiune.
Intrat deja in cea de-a doua etapa a nominalizarilor, cea a finalistilor, proiectul ôMari Romaniö incearca sa provoace opiniile romanilor de pretutindeni pentru a descoperi cel mai mare roman al tuturor timpurilor. ôLuptaö se duce acum intre 10 nume mari, intrate in istorie, care vor avea cate un documnentar si cate un sustinator. Promovare in print, spot TV, outdoor si multa putere de convingere, opinii pro si contra, ajuta la identificarea celui mai important om al tuturor timpurilor.

Invitatia lansata de TVR 1 tuturor romanilor este una cat se poate de clara: ôSite-ul, numere de telefoane si de sms speciale iti vor sta la dispozitie, pentru ca tu sa creezi din acesta confruntare cea mai puternica si mai relevanta competitie a valorii, in urma careia Romania il va recunoaste pe cel mai important om al tuturor timpurilor, acel om care contribuie prin numele sau la identitatea ta de roman, aici si oriunde in lumeö.

Cautam identitati nationale sau ne cautam propria identitate? Ajungem sa aflam ôcine au fost cei care...ö sau suntem pusi doar in situatia de a alege? O facem neconventional sau prin prisma experientei? Nu avem sectiuni, avem oameni care se intrec in valoare. Cu toate acestea, nu vom putea spune niciodata ca ôMarele Roman Xö este mai ômare romanö decat ôMarele roman Yö. Trebuie numai sa cautam in memoria colectiva si sa dam un verdict, favorabil pentru viitoarea ôimagineö a unei natiuni. Intr-o lume in care predomina uneori prostul gust, avem nevoie de o doza de cultura si daca proiectul ôMari romaniö nu ii incita pe unii suficient de mult incat sa voteze, ramane pe buze macar intrebarea: ôEu pe cine as vota?ö.

Astfel ca: Stefan cel Mare vs. Ion Antonescu, Alexandru Ioan Cuza vs. Nadia Comaneci, Constantin Brancusi vs. Mircea Eliade, Richard Wurmbrand vs. Mihai Eminescu si Carol I vs. Mihai Viteazul sunt finalisti in competitia ôMari Romaniö. Pana acum, in saptamana 14 ľ 21 septembrie, locul intai a fost ocupat de Stefan cel Mare, care a urcat cinci pozitii in top iar Maresalul Ion Antonescu a coborat doua pozitii, situandu-se pe locul cinci, este specificat pe pagina web a proiectului ôMari Romaniö. In saptamana 22 ľ 28 septembrie, Alexandru Ioan Cuza a urcat doua pozitii in top, ajungand pe locul sapte in timp ce Nadia Comaneci a ramas tot pe locul zece.

Pentru data de cinci octombrie ni se pregateste si cea de-a patra confruntare pe tema dexbaterilor ôX vs. Yö, mai precis Andrei Gheorghe si Stejarel Olaru vor fi sustinatorii lui Mihai Eminescu si respectiv Richard Wurmbrand. Noua dezbatere din cadrul programului Mari Romani de la TVR 1 va porni de la documentarele realizate de regizoarele Camelia Robe (despre poetul Mihai Eminescu) si Lucia Hossu Longin (despre pastorul Richard Wurmbrand).

Avocatii Gheorghe si Olaru, in lupta "PENTRU" Mari Romani

ôEminescu este omul cu cel mai romanesc destin: luptator tradat de prieteni si geniu infrant de manualele de literatura.öAndrei Gheorghe, avocatul lui Mihai Eminescu pledeaza ôpentruö, avand ca argumente clare faptul ca ôEminescu este omul cu cel mai romanesc destin: luptator tradat de prieteni si geniu infrant de manualele de literatura.ö Stejarel Olaru, pe de alta parte, va fi avocatul pastorului Wurmbrand, principalul sau argument pentru alegerea acestuia drept cel mai mare roman fiind acela ca ,,a suferit pentru dreptate si pentru Dumnezeu, fiind cunoscut de intreaga planeta."

Argumentele pro si contra desemnarii lui Eminescu ori Wurmbrand drept cel mai mare roman al tuturor timpurilor vor fi prezentate la TVR 1, joi seara. Cei doi sustinatori (avocati) se vor afla fata in fata in studio, avandu-i langa ei liderii de galerie Irina Pacurariu si Radu Naum, gazde ale programului Mari Romani. Florin Iaru va prezenta din nou regulile jocului, cum se voteaza si, daca va fi cazul, va fi si arbitrul celor doua galerii. Tot el va anunta si clasamentul intermediar Top 10 Mari Romani, informeaza un comunicat al TVR.

"Wurmbrand a suferit pentru dreptate si pentru Dumnezeu, fiind cunoscut de intreaga planeta."Vlad Craioveanu, Bogdan Naumovici, Adrian Cioroianu, Ioan T. Morar, Andrei Gheorghe, Mircea Diaconu, Dragos Bucurenci, Dan C. Mihailescu, Sandra Pralong si Stejarel Olaru sunt ,,avocatii" celor 10 Mari Romani. Ei vor incerca sa-i convinga pe telespectatori ca merita sa acorde personalitatii sustinute de fiecare dintre ei votul pentru cel mai mare roman. In data de 21 octombrie, Televiziunea Romana va difuza show-ul final al proiectului Mari Romani, in care va fi desemnat cel mai valoros roman al tuturor timpurilor.

ôMari Romaniö este campania televiziunii publice, realizata dupa un format BBC. Marea Britanie, Franta, Germania, SUA, Finlanda, Canada, Olanda, Republica Ceha si Africa de Sud au fost implicate in astfel de proiecte, f9ecare tara dobandind un clasament al personalitatilor. In viitor, toate tarile care au adoptat acest proiect vor participa, prin cel mai important om al natiunii, la realizarea unui top mondial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Media & Pub »


Comunicate de pres─â

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Schimbări în cadrul GroupM: Cătălin Găitănaru este noul CEO Mindshare
Setari Cookie-uri