Thomson Reuters Foundation si theguardian.com au realizat un videoreportaj in care prezinta povestea unei tinere romance, Maia, la Cernavoda, in sud-estul Romaniei, prin care trag un semnal de alarma asupra situatiei tinerelor ce cad victime ale traficului de persoane si industriei sexului in Europa, scrie News.ro.

“E greu sa fii fata, zic eu, pentru ca toti pun ochii pe tine. Baietii, mai ales de la noi din oras, se uita la noi si ne vad de parca am fi o banca cu bani”, spune Maia in acest videoreportaj de peste noua minute, postat vineri pe site-ul cotidianului britanic sub titlul "Generatii de fete romance traficate in industria sexului din Europa".

Romania se afla printre primele cinci tari de origine ale traficului de persoane in Uniunea Europana, precizeaza Thomson Reuters Foundation si theguardian.com. De asemenea, o treime dintre victimele traficului de persoane din Romania sunt minore.

Maia este una dintre numeroasele romance ademenite sa lucreze in bordeluri si saloane de masaj din Europa, in speranta ca vor scapa de saracia de acasa. Adesea inselate de "prieteni" care sunt de fapr "pesti", aceste adolescente cauta de fapt cu disperare o viata mai buna.

Maia se afla in prezent intr-un bordel din Elvetia, insa sora ei mai mica, Geida, spera sa aiba alt viitor, precizeaza Thomson Reuters Foundation si theguardian.com.

Ea isi spune in fata camerei povestea, de cand l-a cunoscut pe asa-zisul prieten, cu care a facut un copil, o fata, Ana-Maria, dupa care s-a mutat la mama acestuia, unde a fost atrasa de alte fete, la un asa-zis salon de masaj, la Constanta, un paravan al unui bordel.

La cateva luni dupa ce a fost de acord sa fie filmata, ea a devebit majora si s-a impacat cu tatal copilului si a ajuns intr-un bordel din Elvetia.

O reprezentanta a organizatiei Nightingales Children Project, care lucreaza cu fete care risca sa fie traficate, a declarat pentru Thomson Reuters Foundation si theguardian.com ca "75% din fete ajung sa faca lucru asta" la Cernavoda, unde apreciaza ca prostitutia este "o problema foarte mare".

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri