BBC Culture a realizat un sondaj printre criticii de film pentru a desemna cele mai bune productii de profil in secolul 21, cu scopul de a incerca sa schimbe atentia de la filmele cu super-eroi care domina astazi lumea cinematografica. Astfel, in topul celor mai bune filme din lume, cristii au ales si filmul "4 luni 3 saptamani si 2 zile", realizat de regizorul roman Cristian Mungiu (foto).

"Ce putem desemna drept un nou clasic in industria cinematografica?, se intreaba editorii BBC Culture. "Ce productie din secolul 21 poate sta langa filem precum The Godfather, The Rules of the Game, Seven Samurai, The Searchers sau Citizen Kane?"

BBC Culture noteaza, de asemenea, ca "vedeta de cinema" reprezinta deja un concept al trecutului. Poate ca vina nu este a actorilor, ci a noastra. Daca nu gasesti capodopere in valul de blockbuster-ere, nu inseamna ca nu exista. Filmele realizate astazi, indiferent daca sunt extrem de costisitoare sau cu bugete reduse, sunt la fel de artistice ca oricand. Dar, astazi exista o diversitate mult mai mare in ceea ce priveste categoriile de filme realizate.

In continuare, BBC Culture arata ca ideea sondajului a venit de la nevoia de a demonstra ca filmele secolului 21 vor rezista testului timpului:

  1. Mulholland Drive (David Lynch, 2001)
  2. In the Mood for Love (Wong Kar-wai, 2000)
  3. There Will Be Blood (Paul Thomas Anderson, 2007)
  4. Spirited Away (Hayao Miyazaki, 2001)
  5. Boyhood (Richard Linklater, 2014)
  6. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michel Gondry, 2004)
  7. The Tree of Life (Terrence Malick, 2011)
  8. Yi Yi: A One and a Two (Edward Yang, 2000)
  9. A Separation (Asghar Farhadi, 2011)
  10. No Country for Old Men (Joel and Ethan Coen, 2007)
  11. Inside Llewyn Davis (Joel and Ethan Coen, 2013)
  12. Zodiac (David Fincher, 2007)
  13. Children of Men (Alfonso Cuarón, 2006)
  14. The Act of Killing (Joshua Oppenheimer, 2012)
  15. 4 luni 3 saptamani si 2 zile (Cristian Mungiu, 2007)

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri