De mai bine de un secol, una dintre cele mai vechi cladiri din Bucuresti, Caru cu Bere, ne imbie cu arhitectonica deosebita, preparatele culinare nemaiintalnite si berea cu un gust unic pregatita in spiritul retetei originale.
Construita in 1892, in vechiul han Zlatari, aceasta cladire ascunde in spatele peretilor sai peste 250 de ani de istorie. Arhive si documente din vremea respectiva arata ca la Caru cu Bere au fost luate multe decizii importante ce au contribuit la Marea Unire si tot aici a fost infiintata societatea Fratia, menita sa-i ajute pe fratii ardeleni veniti sa invete in Bucuresti. Daca aveau rezultate bune la invatatura, studentii ardeleni primeau zilnic o masa gratuita din partea casei.

De-a lungul timpului, multe personalitati de renume au trecut pragul Carului cu Bere. Printre oaspetii fideli ai berariei lui Neculai Mircea se numarau George Cosbuc, dar si Octavian Goga, I.L. Caragiale, Iancu Brezeanu si alti prieteni. Insa, cum se spune ca toate drumurile duc la Caru cu Bere, iata ca a venit momentul ca acesta sa-si redeschida portile si sa scrie noi file de istorie, cel putin la fel de importante cum se intampla pe vremuri.

Ajunsa pe maini de oameni gospodari, cu o investitie totala de peste un milion si jumatate de euro dar si cu mult suflet, City Grill reuseste sa readuca pe piata Caru cu Bere din perioada interbelica. Mobilierul si toata tamplaria din interior nu numai mesele, scaunele, ci si paravanele, scarile si podelele din lemn fac parte din structura originala a localului de la sfarsitul secolului al XIX-lea, sunt construite din lemn fara cuie si au fost restaurate ca atare, informeaza un comunicat al companiei.

De asemenea, tablourile si picturile au fost ingrijite cu mare atentie de o echipa de pictori mesteri calificati restauratori, selectati cu atentie de catre beneficiari. Vitraliile deosebite au fost desprinse cu grija si reasezate pe suporturi speciale de cristal, pentru a putea fi admirate la valoarea lor inestimabila.

Noutatea pe care o aduce Caru este o zona speciala de boutique, unde se vor putea achizitiona halbe de bere din istoria berariei si de astazi, dar si suveniruri, cadouri Caru cu bere, etc. Pe masa berarilor troneaza un draft pe care curge fara preget berea casei. Totodata, in cele doua saloane speciale, cigar lounge, de pe supantele centrale se poate savura un trabuc. La demisol, in vechea crama, a fost amenajat Restaurantul muzeu Caru cu Bere unde putem admira istoria berii de la babilonieni in zilele noastre si se poate analiza colectia internationala a halbelor de bere expuse. Pe langa toate cele de mai sus, din meniu nu vor lipsi mancarurile traditionale ale Carului carnati, frankfurteri si celebrii mici Caru cu Bere, a caror reteta este tinuta in secret de sute de ani.

Reteta de succes a managementului un serviciu impecabil combinat cu mancarurile deosebit de gustoase se va aplica si in cazul Carului cu Bere. Echipa care se va afla la conducerea Carului a urmat un training de specialitate la celebre berarii din Viena (Austria) si Munchen (Germania). De asemenea, odata cu redeschiderea Carului cu Bere au fost create si 130 de locuri de munca.

Managementul companiei noastre are o experienta de 8 ani de zile in acest domeniu si o pregatire profesionala adecvata prin cursuri organizate sau sustinute de companie. in acesti ani am reusit sa construim un brand puternic pe aceasta piata si suntem mandri ca in portofoliul nostru se afla astazi piatra coroanei Caru cu Bere, afirma Daniel Mischie, CEO Caru cu Bere. Reteaua City Grill/City Cafe numara 10 restaurante si cafeterii. Cu o cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro inregistrata anul trecut, jumatatea anului 2006 aduce un turnover de 2,2 milioane si vizeaza o cifra de afaceri de 5 milioane de euro pentru grup, excluzand Caru cu Bere.

Business-ul de berarie este diferit de cel al restaurantelor tip convenience. Am studiat pe viu, in benchmarking-ul desfasurat in berarii vestite din Germania si Austria operatiunile berariilor experimentati cu peste 2500 de locuri (Hochbrauhaus-Munchen). Numai in acest fel putem sa ne mandrim astazi de pilda, la Caru cu Bere, cu ciolanul german la cuptor, unic in Romania. Tot cu mandrie am realizat ca restaurantul nostru este in primele 5 din Europa, ca arhitectura si istorie subliniaza Dragos Petrescu CEO grup.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri