Programul de dimineata, jurnalele de stiri sau sitcomurile de seara sint productiile care se razboiesc toamna aceasta pentru audienta.
Trecerea verii a determinat televiziunile mari sa se incinga pe alocuri la lupta dreapta. In mare parte a programului insa, reteta testata sezonul trecut, de impartire a zilelor si perioadelor zilei, este aplicata cu mare avint si in aceasta toamna.

Dimineata in razboi

Abia deschide telespectatorul ochii, ca televiziunile se bat pe el. Cu toata concurenta care a tabarit peste el, PRO TV nu face decit sa-si consolideze pozitia. Daca in sezonul trecut inregistra in general audiente medii de peste doua puncte de rating in mediul urban, de data aceasta numarul telespectatorilor a crescut cu aproximativ 50%. Si asta in conditiile in care atit Antena 1, cit si Realitatea TV au lansat cu mare fast noile programe matinale. Postul din Baneasa reuseste chiar sa surprinda cu audiente chiar mai mari de un punct de rating, in timp ce rezultatele prezentatorilor plantati cu noaptea in cap in Casa Presei nu se deosebesc cu nimic de cele inregistrate de experimentul de anul trecut cu Catalin Maruta: depasesc rar 0.6 puncte. Si, daca tot a venit vorba despre Maruta, nici acesta nu mai are succesul de-altadata. Revenirea la programul matinal obisnuit, „Tonomatul DP 2“, iubitul Andrei a reusit sa creasca ratingul doar in comparatie cu editiile realizate de inlocuitorul sau, Stefan Lungu.

Fara Teo, dar in frunte

Desi fara aportul mult-jelitei Teo, PRO TV n-a pierdut telespectatori nici in perioada orara pe care specialistii romani o numesc „access“, adica intre orele 16.00 si 19.00. „Tinar si nelinistit“ pare sa-si regaseasca vigoarea pierduta la trei-patru ani de la debutul pe ecranele romanesti si se apropie tot mai des de 4 puncte de rating. Nu reuseste sa-i opreasca avintul nici macar „9595“, productia mutata de Antena 1 cu o ora mai devreme, ale carei ratinguri coboara uneori chiar si sub 2 puncte. Asta in conditiile in care „De 3x femeie“, singura urma de concurenta, nu reuseste sa depaseasca cu mult un punct. Surpriza dupa-amiezii este reprezentata insa de rezultatele modeste ale noii telenovele ale Antenei 1. „Vocea inimii“, programata de la ora 18.00. Productia antenista urca greu peste 3 puncte de rating, fiind egalata sau chiar intrecuta in unele zile de cele doua episoade din „Familia Bundy“, un serial reprogramat atit de des de PRO TV, incit telespectatorii risca sa-l invete pe de rost.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4630&art=270&cHash=931e14c4c2

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Black Friday 2019 la Watchshop: ceasuri la 1 leu