BDR Associates va promova in schimbul a 700.000 de dolari programele Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM) care au scopul de a relansa social si economic localitatile in care minerii au fost disponibilizati masiv.
ANDZM va semna astazi un contract cu firma BDR Associates pentru demararea unei campanii de promovare a programelor lansate de agentie in zonele miniere, in conditiile in care primele trei programe au debutat deja incepand din luna martie a acestui an.

"Vom semna marti acest contract cu BDR Associates pentru informarea publica a celor interesati de programele noastre. Contractul are o valoare de 0,7 milioane de dolari," a declarat, luni, directorul general al Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM), Marcel Hoara. intrebat de ce se semneaza atat de tarziu contractul cu firma care va promova programele ANDZM (in conditiile in care incepand din martie au fost lansate trei programe si alte trei au fost lansate luni din totalul de sapte programe), Hoara a raspuns ca procedurile pentru derularea unei licitatii publice dureaza foarte mult.

"Intai am dat anunt, apoi am facut lista lunga pe care au fost 24 de companii si dupa aceea lista scurta pe care au ramas sase companii. Din acestea am ales una", a mai afirmat reprezentantul ANDZM. in opinia acestuia, "tot procesul de selectie a durat foarte mult". Potrivit lui Hoara, BDR Associates va avea ca principale sarcini realizarea materialelor tiparite cu informatii despre programele ANDZM si realizarea si implementarea strategiei de comunicare publica.

ANDZM a lansat, luni, trei programe, cu un buget total de 19,11 milioane de dolari, pentru relansarea economica a localitatilor afectate de disponibilizarile in masa ale minerilor.

"Din 1997 si pana in prezent au fost disponibilizati peste 140.000 de mineri. Un loc de munca pierdut in minerit inseamna pierderea a trei, pana la 10 locuri de munca in activitati conexe. Cu 60 de milioane de dolari primiti de la Banca Mondiala in 2005 incercam sa atenuam impactul disponibilizarilor din ultimii ani", a declarat directorul general al ANDZM, Marcel Hoara. Potrivit acestuia, prin programul de crestere a capacitatii comunitare se aloca un buget de 900.000 de dolari, bani ce vor putea fi cheltuiti de autoritatile publice locale din 386 de localitati miniere, pe baza de proiecte.

Cel de-al doilea program lansat luni se numeste Schema de granturi (imprumuturi nerambursabile, n.red.) mici si are un buget total de 3,21 milioane de dolari. in cadrul acestui proiect, organizatiile neguvernamentale, asociatiile non-profit, precum si grupuri de locuitori ai zonelor miniere pot accesa fonduri care nu pot depasi limita de 20.000 de lei/grant. ANDZM estimeaza ca 400.000 de persoane vor fi beneficiarii acestui program.

Programul cu cel mai mare buget, de 15 milioane de dolari, are ca scop crearea si reabilitarea, dupa caz, a infrastructurii municipale din mai multe localitati, apartinand judetelor Alba, Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Caras Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Maramures, Prahova, Salaj, Suceava, Tulcea si Valcea. Potrivit estimarilor ANDZM, de rezultatele acestui program se vor bucura circa 55.000 de persoane.

Hoara a mai spus ca aceste trei programe fac parte din Proiectul de inchidere a minelor, refacere a mediului si regenerare socio-economica, finantat de Banca Mondiala. Potrivit reprezentantului ANDZM, Agentia a lansat din luna martie a acestui an si pana in prezent in cadrul aceluiasi proiect alte trei programe.

Astfel, in martie, a debutat primul program, cu un buget de 10 milioane de dolari, prin care acorda stimulente financiare angajatorilor din zonele miniere care asigura locuri de munca somerilor. in urma acestui program ar urma sa fie create 10.000 de locuri de munca.

In iunie, a fost lansat cel de-al doilea program de pregatire a centrelor de afaceri, cu un buget de 3,5 milioane de dolari, in care este cuprinsa realizarea a zece centre de afaceri.

Schema de dezvoltare sociala a zonelor miniere, programul inceput in iulie, are o finantare disponibila de 15 milioane de dolari prin care vor fi alocate fonduri pentru 250 de proiecte, iar beneficiari ar trebui sa fie, potrivit calculelor ANDZM, 75.000 de persoane.

Directorul general al ANDZM a mai spus ca la inceputul anului viitor va fi lansat ultimul program, din pachetul celor sapte cuprinse in finantarea totala de 60 de milioane de dolari si care trebuie finalizate in noiembrie 2009. Acest ultim program, numit schema de microcreditare, are un buget de 11 milioane de dolari si ar trebui sa fie acordate 9.000 de microcredite.

ANDZM va finaliza pe data de 30 octombrie 2006, programul pilot de atenuare a impactului social al disponibilizarilor din zonele miniere, inceput in 2000. Acest program a avut un buget total de 28 de milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri