Cel mai valoros roman al tuturor timpurilor va fi desemnat sambata seara.
Televiziunea Romana va transmite in direct spectacolul final al proiectului Mari Romani. Intr-un show grandios, care se va desfasura pe parcursul a trei ore si va fi gazduit de Irina Pacurariu, Radu Naum si Florin Iaru, telespectatorii vor fi martorii ultimei confruntari intre sustinatorii celor 10 finalisti ai campaniei lansate de TVR.

Avocatii celor 10 Mari Romani - Vlad Craioveanu, Bogdan Naumovici, Adrian Cioroianu, Ioan T. Morar, Andrei Gheorghe, Mircea Diaconu, Dragos Bucurenci, Dan C. Mihailescu, Sandra Pralong si Stejarel Olaru - vor fi prezenti in studioul Pangrati al TVR pentru a-i convinge pe telespectatori, pentru ultima data si intr-un mod inedit, de valoarea personalitatii sustinute, de amprenta pe care aceasta a lasat-o in evolutia Romaniei.

Fiecare dintre cei 10 avocati va avea de partea sa, mai exact in spatele sau, cate o tabara de sustinatori, o galerie, formata fie din rude ale personalitatilor din top, fie din jurnalisti, specialisti sau persoane care s-au dedicat studiului sau cunoasterii unuia dintre cei 10 Mari Romani.

Tot in ultima emisiune dedicata proiectului Mari Romani va fi difuzat un rezumat in imagini al celor 5 luni in care TVR a invitat romanii la dezbatere si i-a provocat sa-si cearna valorile. De asemenea, cei care inca nu s-au decis pe cine sa voteze vor putea viziona fragmente din fiecare documentar despre Ion Antonescu, Constantin Brancusi, Carol I, Nadia Comaneci, Alexandru Ioan Cuza, Mircea Eliade, Mihai Eminescu, stefan cel Mare, Mihai Viteazu si Richard Wurmbrand. Prin modalitatile de vot cunoscute, telespectatorii vor putea influenta, inclusiv pe parcursul spectacolului din 21 octombrie, clasamentul final al campaniei Mari Romani, informeaza un comunicat emis de departamentul de comunicare al TVR.

In urma voturilor exprimate dupa prima dezbatere, stefan cel Mare vs. Ion Antonescu, Mihai Viteazu a urcat de pe locul 5 pe locul 4, iar Ion Antonescu a coborat de pe 3 pe 5. in urma celei de-a doua dezbateri, Alexandru Ioan Cuza vs. Nadia, gimnasta si-a pastrat locul in top, Eminescu a coborat de pe locul 4 pe 5, Ion Antonescu a urcat pe pozitia a patra in top, iar Carol a coborat de pe locul al doilea pe al treilea. Dupa dezbaterea Brancusi vs. Eliade, Mircea Eliade a urcat de pe locul 8 pe locul 7, Carol a urcat un loc fata de saptamana trecuta, Antonescu si Eminescu isi pastreaza pozitia, iar Cuza coboara de pe 7 pe 8.

In urma dezbaterii despre Wurmbrand si Eminescu, fiecare dintre cei doi urca doua pozitii, Carol a coborat doua pozitii, iar stefan cel Mare, de asemenea, coboara o pozitie. Rezultatele voturilor exprimate dupa ultima dezbatere Mihai Viteazu vs. Carol I le veti afla in spectacolul final al proiectului Mari Romani, care se transmite sambata seara, de la ora 20.10, la TVR 1. Oricine voteaza, inclusiv pe parcursul show-ului, poate schimba in mod decisiv clasamentul final.

Demarata pe 27 mai, campania Mari Romani i-a provocat pe telespectatori la recunoasterea celor mai importante personalitati romanesti din toate timpurile. Programul s-a derulat in doua etape: nominalizarile (27 mai-1 iulie 2006) si votul final (8 iulie-21 octombrie 2006).

Dincolo de alegerea celui mai valoros roman al tuturor timpurilor, pe parcursul a cinci luni, perioada de derulare a proiectului, TVR si-a propus sa dezvaluie si sa creeze atitudini, sa se transforme intr-un forum al dezbaterii despre valoare, identitate si demnitate nationala. De asemenea, programul si-a propus sa fie o oglinda a societatii romanesti actuale, prin intermediul valorilor in care credem noi, romanii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri