Secretul retetei Coca Cola este in siguranta, mai ales ca doi barbati din cele trei persoane implicate in furtul unor documente ale companiei si a doua prototipuri de bauturi Coca Cola precum si incercare de vindere a lor catre cel mai mare rival al companiei, PepsiCo, au pledat vinovati la Curtea Federala din Atlanta.
Ibrahim Dimson, de 30 de ani si Edmund Duhaney in varsta de 43 de ani au primit cate 10 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 dolari, anunta presa internationala. Conform Departamentului de Justitie, ei vor trebui sa inceapa sentinta pe 29 ianuarie, 2007.

Joya Williams, cea de-a treia acuzata, asistenta personala a unui brand manager a Coca Cola a pledat nevinovata si va fi chemata la process pe data de 13 noiembrie. Avocatul acesteia a completat o motiune prin care cere amanarea procesului pana la sfarsitul anului viitor, dar curtea a refuzat motiunea. Joya Williams a fost concediata de la Coca Cola imediat dup ace a fost arestata.

Incercarea de a coopera

Se pare ca Duhaney ar vrea sa depuna marturie la procesul lui Joya Williams ca martor al acuzarii. Avocatul lui Duhaney, Don Samuel, a precizat insa ca aceasta cooperare din partea clientului sau este oarecum strategica din cauza evidentei la care s-a ajuns impotriva sa.

"Spionajul economic trebuie tratat foarte serios a precizat Avocatul Statului S.U.A., David E. Nahmias intr-o declaratie. "Mentinand stimulentul de a face produse noi si inovative si permitand inovatorilor sa culeaga beneficiile de pe urma muncii lor, este necesara pentru cresterea economiei. Cei care incearca sa profite de pe urma muncii grele si creativitatii altora, vor avea de-a face cu persecutari si inchisoare", a completat acesta.

De unde si panaunde

Cei trei au fost arestati pe 5 iulie dupa o investigatie a Biroului Federal de Investigatii, in urma unei motiuni prin care PepsiCo. a informat Coca Cola de conspiratia in urma careia cativa angajati ai companiei au incercat sa vanda secretul retetei Coke pentru suma de 1,5 milioane de dolari. Trio-ul a fost acuzat pe 11 iulie.

Reprezentantii Departamentului de Justitie au precizat ca s-au gasit in apartamentul lui Edmund Duhaney o cutie in care erau doua prototipuri a produsului Coca Cola si documente ale companiei, in ziua cand cei trei au fost arestati. Coca Cola nu a dezvaluit identitatea produselor despre care este vorba


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.