The Circle – Dave Eggers

The Circle – Dave Eggers

Romanul lui Dave Eggers spune povestea unei tinere care se angajeaza la o mare companie tech care vizeaza sa imbine toate identitatile noastre online intr-una singura. Romanul ridica problema intimitatii si a umanitatii in prim-planul constiintei noastre si chiar rivalizeaza cu “1984” al lui George Orwell. Filmul va aparea in cinematografe la finalul lunii si ii va avea in rolurile principale pe Emma Watson si Tom Hanks.

The Lost City of Z – David Grann

The Lost City of Z – David Grann

In aceasta naratiune non-fictiva, jurnalistul David Grann incearca sa dezvaluie misterul aventurii in Amazon a unui explorator britanic, Percy Fawcett, care pleaca in cautarea unui oras disparut, denumit Z. Filmul este regizat de James Gray si are in distributie actori precum Charlie Hunnam, Sienna Miller si Tom Holland.

Verisoara mea Rachel – Daphne du Maurier

Verisoara mea Rachel – Daphne du Maurier

Daca ai citit Rebecca lui Daphne du Maurier, cu siguranta Rachel iti va placea la fel de mult. Philip si Ambrose sunt doi veri legati intre ei printr-o relatie speciala, pana in momentul in care in viata lor intervine Rachel, o verisoara mai indepartata, care reuseste sa le perturbe armonia. Ambrose se casatoreste cu ea si curand moare in imprejurari ciudate, iar Philip este convins ca aceasta l-a omorat spre a-i lua mostenirea. Povestea din 1951 este adusa pe marele ecran, cu Rachel Weisz si Sam Clafflin in rolurile principale.

The Mountain Between Us - Charles Martin

The Mountain Between Us - Charles Martin

Daca ai chef de o poveste de dragoste care sa-ti redea increderea in umanitate, “The Mountain Between Us” este alegerea perfecta. Dupa ce le este anulat zborul din cauza unei furtuni, Ben Payne si Ashley Knox gasesc o cursa charter dispusa sa ii duca prin furtuna in Denver. Dar inimaginabilul se intampla, pilotul are un atac de cord in mijlocul zborului, iar avionul se prabuseste in High Uintas Wildersness, una dintre cele mai aspre zone din Statele Unite ale Americii. “The Mountain Between us” este o poveste despre supravietuire si vindecare ce ii va avea ca protagonisti pe Kate Winslet si Idris Elba.

Absolut tot – Nicola Yoon

Absolut tot – Nicola Yoon

Una dintre cele mai bine vandute carti ale anului 2015, romanul Nicolei Yoon este despre o tanara a carui boala este pe cat de rara, pe atat de faimoasa. Pe scurt, e alergica la lume. Nu are voie sa iasa din casa si n-a mai iesit de saptesprezece ani. Singurii oameni pe care-i vede in carne si oase sunt mama ei si Carla, sora medicala care o ingrijeste. V-am facut curiosi? Cititi cartea sau daca mai aveti rabdare, vizionati filmul care va aparea in curand in cinematografe, cu Amandla Stenberg (micuta Rue din Jocurile Foamei) si Nick Robinson in rolurile principale.

Turnul intunecat: Pistolarul - Stephen King

Turnul intunecat: Pistolarul - Stephen King

Pentru fanii Stephen King, vesti bune: doua romane de-ale autorului vor ajunge pe marele ecran anul acesta. Primul este chiar prima parte a seriei "Turnul intunecat" a autorului american. Pistolarul spune povestea lui Roland Deschain si aventurile sale in cautarea unui turn. Seria are opt volume, deci cel mai probabil ecranizarile vor continua. In rolurile principale ii avem pe Matthew McConaughey si Idris Elba.

Orasul Bantuit- Stephen King

Orasul Bantuit- Stephen King

Al doilea roman al lui Stephen King ce va aparea in curand in cinema este Orasul Banuit, desi cartea de groaza a mai fost ecranizata in anii’90 sub forma unei miniserii. Filmul ce va aparea anul acesta ii avea in rolurile principale pe Bill Skarsgard si Finn Wolfhard, ce vor interpreta rolurile unor prieteni care se lupta cu clovni si demoni in stilul lui King.

Sursa foto: wavebreakmedia/Shutterstock