Actorul Marcel Iures (foto), compozitorul Vasile Sirli, regizorul Philippe Genty, regizorul Rimas Tuminas, dansatorul si coregraful Ohad Naharin, precum si regizorul, dramaturgul si actorul Robert Wilson au primit, sambata, cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu, in cadrul celei de-a XXIV-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS).

Directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a condus, sambata, ceremonia de dezvelire a sase noi stele pe Aleea Celebritatilor din Sibiu, iar traducerea in limba engleza pentru sutele de spectatori din alte tari a fost asigurata de catre Irina Margareta Nistor, ”o prietena deosebita a festivalului”, potrivit News.ro.

”Suntem foarte mandri sa avem inca sase stele, pe langa cele 24 de pana acum, intre cele doua ziduri de aparare. Sibiul este un oras care nu a fost cucerit niciodata. Acesti artisti extraordinari cuceresc orasul si sunt temelia intre cele doua ziduri de aparare. Aceasta alee uneste primul teatru din centrul si estul Europei (Sala Thalia - n.r) cu noul teatru pe care-l vom construi la Sibiu (in zona denumita Cazarma 90 – n.r)”, a declarat Constantin Chiriac, in deschiderea evenimentului.

Pe rand, au fost dezvelite stelele pentru compozitorul Vasile Sirli, regizorul Philippe Genty, regizorul Rimas Tuminas, dansatorul si coregraful Ohad Naharin, precum si regizorul, dramaturgul si actorul Robert Wilson. Ultima stea poarta numele actorului Marcel Iures. ”Creatorul de teatru, artistul care a fondat si dezvoltat primul teatru cu adevarat independent din Romania, dar si cel mai bine cotat actor roman de la Hollywood, Marcel Iures, primeste o stea pe Aleea Celebritatilor pentru cariera sa exceptionala de artist independent in teatru si film”, a declarat Constantin Chiriac.

La randul sau, Mares Iures a spus ca steaua dezvelita la Sibiu cu numele sau este ”o statie spre incununare”. ”Ramane de vazut cui o sa-i placa sa calce pe mine. Este prima si singura stea pe care o am, mai este una in cer”, a spus Marcel Iures.

Citeste si:
Campanie mincinoasa pe marginea referendumului - cazul Marcel Iures
Campanie mincinoasa si...

Aleea Celebritatilor a fost inaugurata in cadrul editiei din anul 2013 a Festivalului de Teatru de la Sibiu, primele sase stele fiind oferite regizorilor Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcarete, Declan Donnellan, criticului de teatru George Banu si post mortem, actorului de Kabuki, Nakamura Kanzaburo XVII. Editia 2017 a Festivalului de Teatru de la Sibiu se va incheia duminica seara.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Antenele reduc temporar salariile cu 20% și suspendă parte din angajați
Setari Cookie-uri