Un avocat al traficantului de droguri mexican Joaquin "El Chapo" Guzman vrea sa dea in judecata platforma Netflix si postul de televiziune Univision, pentru ca i-ar defaima clientul in serialul de televiziune depre viata lui, pe care l-au lansat in aprilie, informeaza AFP.com.

Serialul ”El Chapo” il prezinta pe Joaquin "El Chapo" Guzman drept un ”criminal fara inima” si ii afecteaza imaginea inainte ca el sa fie judecat la un tribunal federal din SUA in 2018, a transmis avocatul Jose Refugio Rodriguez, care a anuntat joi intentia de a da in judecata Netflix si Univision, scrie News.ro.

In serial se intampla lucruri care nu corespund cu realitatea. Acest lucru reprezinta o incalcare grava a dreptului sau de a beneficia de prezumtia de nevinovatie

Avocatul lui "El Chapo"

Nu este prima data cand Guzman a amenintat ca va intenta un proces din cauza serialului. In 2016, un alt avocat al sau a amenintat ca va da in judecata Netflix si Univision, pentru ca nu au platit pentru drepturi inainte de a ii folosi povestea.

Jose Refugio Rodriguez a spus ca inca nu a discutat problema cu Guzman, pentru ca el se afla intr-o inchisoare din New York, fara a ii fi permis sa comunice.

Avocatul a precizat ca inca nu s-a hotarat daca sa dea in judecata Netflix si Univision in Statele Unite ale Americii sau in Mexic.

Guzman, in varsta de 60 de ani, este reprezentat de doi aparatori publici in instanta din SUA, care nu i-a oferit autorizatie echipei sale de avocati din Mexic sa il apere.

"El Chapo", liderul cartelului Sinaloa, este tinut in izolare, dupa ce a evadat de doua ori din inchisoare in Mexic.

"El Chapo" a fost prins chiar cand isi pregatea filmul biografic

Potrivit autoritatilor mexicane, dorinta lui Guzman de a isi vedea povestea vietii lui pe ecran a dus la recapturarea sa. A fost arestat din nou in ianuarie 2016, starul hollywoodian Sean Penn si actrita americana-mexicana Kate del Castillo conducand fara intentie autoritatile la ascunzatoarea sa. Kate del Castillo a spus ca traficantul de droguri a fost de acord cu o intalnire, pentru ca isi dorea sa discute despre realizarea unui film despre viata lui.

Un judecator federal a decis la inceputul lunii mai ca procesul lordului mexican al drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman va incepe in aprilie 2018, in Statele Unite ale Americii. Guzman este acuzat ca a condus o operatiune internationala de trafic de droguri de miliarde de dolari si ca subalternii sai au comis crime si rapiri.

Extradarea sa in custodia autoritatilor americane a reprezentat o surpriza si a venit chiar in ajunul investirii lui Donald Trump la Casa Alba.

Procurorii au formulat 17 capete de acuzare pe numele lui Joaquin Guzman. De asemenea, pedeapsa minima pentru faptele comise de baronul drogurilor este inchisoare pe viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri